Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κοκκινιστό μοσχάρι κρασάτο με μελιτζάνες!

Κοκκινιστό μοσχάρι κρασάτο με μελιτζάνες!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο26

Μια παραλλαγή του λατρεμένου κοκκινιστού μοσχαριού. Χορταστικό και πεντανόστιμο!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή ποντίκι κατά προτίμηση)
1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φρέσκιες ντομάτες ώριμες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
2-3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

500ml κόκκινο ξηρό κρασί

1 κούπα ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Γλυκιά πάπρικα, κανέλλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο (επιλέξτε το μείγμα των μπαχαρικών ανάλογα και με τις προτιμήσεις σας στα αρώματα)
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να το κάνει για μας).

Στη συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενα και τις βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο νερό και αλάτι για να ξεπικρίσουν. Αφήνουμε 15-20 λεπτά και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το κρέας και σοτάρουμε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Τέλος ρίχνουμε και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και σβήνουμε με το κρασί.  Βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας μας. (περίπου 2 ώρες). Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μην κολλήσει.

 

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste