Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μετσοβόνε σαγανάκι με βινεγκρέτ ρίγανης!

Μετσοβόνε σαγανάκι με βινεγκρέτ ρίγανης!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο29

Ένας έυκολος και γρήγορος μεζές για το ουζάκι ή το τσιπουράκι μας. Μπορούμε να τον σερβίρουμε και ως ορεκτικό στο δείπνο που ετοιμάζουμε για τους φίλους μας.

Υλικά

200γρ μετσοβόνε ή κατσικίσιο τυρί

1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο

1 κουτ. της σούπας φρέσκο γάλα

¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60γρ βούτυρο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ :

¼ φλιτζνιού ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

2 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 κουτ. της σούπας φρέσκοτριμμένη ρίγανη

Εκτέλεση

Αφήνουμε το τυρί εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι και σε ένα άλλο τις νιφάδες βρώμης. Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και μετά σε τέρτα και αλευρώνουμε. Χτυπάμε σε μπολ το αβγό με το γάλα και βουτάμε στο μείγμα τα αλευρωμένα κομμάτια τυριού. Στη συνέχεια τα πανάρουμε καλά με τις νιφάδες βρώμης και τα ξαναβουτάμε στο μείγμα του αβγού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα παναρισμένα κομμάτια του τυριού σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές. Μόλις ροδίσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο multi ή σε ένα μπολ πολύ καλά με το πηρούνι μας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και περιχύνουμε το τυρί μας.

Καλή απόλαυση!

Πηγή : Cookbook (Έθνος)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste