Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Θερμό χειροκρότημα για τον Μικρούτσικο χθες βράδυ στο Ωδείο - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τη συνάντηση με την Φαραντούρη

Πάτρα: Θερμό χειροκρότημα για τον Μικρού...

Οι δύο καλλιτέχνες μετά από χρόνια προσπαθειών φέτος συμπράττουν επί σκηνής

Ήταν μια βραδιά που η επικοινωνία περνούσε από τη σκηνή στις κερκίδες και από τις κερκίδες στη σκηνή. Ο Θάνος Μικρούτσικος επέστρεψε στο "σπίτι" του". Στην πόλη που τον γέννησε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, το οποίο εμπνεύστηκε και διεύθυνε. Μαζί του η Μαρία Φαραντούρη με την οποία κατάφεραν επιτέλους να συνεργαστούν, αλλά και ο Γιάννης Κούτρας.

Η συνάντηση της Μαρίας Φαραντούρη και του Θάνου Μικρούτσικου ήταν επιδίωξη δεκαετιών και φέτος έγινε πραγματικότητα. Η Πάτρα δεν θα μπορούσε να λείπει από τις εμφανίσεις τους. Η συναυλία μετά την αναβολή, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών στην Πάτρα, δόθηκε χθες σε ένα γεμάτο από κόσμο, Αρχαίο Ωδείο. Ο κόσμος τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, του Θεοδωράκη και του Χατζηδάκι.

Σιώπησε από τον ενθουσιασμό του για τις συνθέσεις και την απόδοσή τους στο πιάνο, τόσο από τον Θάνο Μικρούτσικο, όσο και από τον επίσης ταλαντούχο πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, ενώ ο δεξιοτέχνης των πνευστών Θύμιος Παπαδόπουλος, εμπλούτισε κι αυτός με τους αυτοσχεδιασμούς του τις συνθέσεις.

Αρκετές φορές το κοινό, στη διάρκεια της συναυλίας χειροκρότησε τους καλλιτέχνες, ενώ στο τέλος χάρισε ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα, με τους θεατές να σηκώνονται από τις θέσεις τους.

Τραγούδια με τη δική τους ιστορία όπως το "Τους έχω βαρεθεί" σε αυτή την συγκυρία, έδειχναν προκλητικά επίκαιρα. Άλλωστε ο Θάνος Μικρούτσικος στην έναρξη της συναυλίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δυσκολία των στιγμών, τονίζοντας ότι μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να αλλάξουμε και οι ίδιοι αλλάζοντάς τα.

Ξεχωριστή στιγμή αυτή που ο Θάνος Μικρούτσικος ξεκινά να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο για να ερμηνεύσει τους Εφτά Νάνους. Στο τέλος το κοινό ξεσπά σε παρατεταμένο χειροκρότημα και ο καλλιτέχνης δεν κρύβει τη συγκίνησή του.

Άλλωστε ο Θάνος Μικρούτσικος που είχε διαρκεί επικοινωνία με το κοινό, όπως συνηθίζει στις εμφανίσεις του, είπε ότι βρίσκεται στο σπίτι του. Από τη μία στην πόλη που γεννήθηκε και από την άλλη στο Αρχαίο Ωδείο που όταν ήταν διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ περνούσε εκεί ώρες και μέρες.

Η συναυλία ξεκίνησε με τον Μικρούτσικο να ερμηνεύει τον Άμλετ της Βροχής.Ο Θάνος έπαιξε για χάρη της Μαρίας τα αγαπημένα τραγούδια του Μίκη και του Μάνου,  Κουρτ Βάιλ, ενώ η Φαραντούρη ερμήνευσε την Ελένη,  το Σταυρό του Νότου κι άλλες αγαπημένες επιτυχίες. Η κ. Φαραντούρη μίλησε για τη χαρά της που συνεργάζεται με τον Θάνο Μικρούτσικο, αν και πάντα στις συναυλίες του ενέτασε τραγούδια του, αλλά όπως είπε αποκτά άλλο βάρος , όταν στη σκηνή βρίσκεται ο συνθέτης.

Ξεχωριστή όπως πάντα η ερμηνεία των τραγουδιών από τον Γιάννη Κούτρα.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το thebest.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture