Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο νεαρός ταλαντούχος πρωταγωνιστής Αντίνοος Αλμπάνης μίλησε στο thebest.gr για το «I Will Survive» που παίζεται κι απόψε στην «Πολιτεία» της Πάτρας

Ο νεαρός ταλαντούχος πρωταγωνιστής Αντίν...
Μαρτάτος Tάκης

Όπως ανέφερε,"πρόκειται για μία φρέσκια, διαδραστική παράσταση με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που έφερε τη νεολαία και πάλι πίσω στο θέατρο"

Ως μία ευχάριστη, διαδραστική παράσταση όπου συμμετέχουν οι θεατές, χαρακτήρισε μιλώντας στο thebest.gr, o νεαρός ταλαντούχος ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης την παράσταση «I Will Survive» που παρουσιάζεται για τρίτη και τελευταία φορά, σήμερα Τετάρτη 1η Αυγούστου στις 21.30 στο υπαίθριο θέατρο του πολυχώρου «Πολιτεία» (παλαιά Σφαγεία) στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα. Πρόκειται, όπως μας εξήγησε ο Αντίνοος Αλμπάνης για ένα έργο που παρότι δανείζεται τον τίτλο του από την μεγάλη επιτυχία-ύμνο της χορευτικής μουσικής, της Γκλόρια Γκέινορ, εν τούτοις δεν είναι μία ωδή στην ντίσκο μουσική.

«Δανειστήκαμε τον τίτλο από το τραγούδι αυτό των ‘80ς καθώς και εμείς ανήκουμε σε αυτή τη γενιά αλλά και γιατί όλοι ξέρουν το τραγούδι και προσφέρει μία ψυχική ανάταση σε μία εποχή όπου όλοι έχουμε την ανάγκη να είμαστε αισιόδοξοι. Είναι ένα έργο με χιούμορ, φρέσκο και ζωντανό και το κερδισμένο στοίχημα για μας είναι ότι μέσα από αυτήν την παράσταση φέραμε τη νεολαία στο θέατρο καθώς το τελευταίο διάστημα δυστυχώς είχαμε φτάσει στο σημείο να μην αφορά πια το θέατρο τόσο τα νέα παιδιά. Είναι χαρά και ικανοποίηση μας μέσα από αυτό το νέο είδος θεάτρου να βρίσκει η νεολαία ένα χώρο για να εκφραστεί και να ψυχαγωγηθεί και ένα σημείο αναφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντίνοος Αλμπάνης ο οποίος είναι απόφοιτος της Ανώτερης δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν.

Η πορεία της παράστασης «Ι Will Survive» που είχε θερμή ανταπόκριση και από το Πατρινό κοινό τις δύο προηγούμενες μέρες που παίχθηκε στην «Πολιτεία», ξεκίνησε την πορεία της από το θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης του οποίου και αποτελεί παραγωγή, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο θέατρο Θησείον στου Ψυρρή στην Αθήνα και επέστρεψε τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη για να κλείσει πανηγυρικά ωστόσο λόγω της μεγάλης επιτυχίας αποφασίστηκε και η περιοδεία της ανά την Ελλάδα.

Το “I Will Survive” γεννήθηκε όπως ανέφερε ο Αντίνοος Αλμπάνης, από την ανάγκη τη δική του, του Γιώργου Παπαγεωργίου που έπαιζε στην αρχική διανομή και του Γιάννη Σαρακατσάνη της ομάδας AbOvo που υπογράφει τη σκηνοθεσία και παίζει, να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο και να συνεργαστούν. «Υπήρχε μεταξύ μας μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού ενώ τώρα πλέον μέσα από την παράσταση έχει δημιουργηθεί και μία φιλία», τόνισε ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Σύμφωνα με τα κείμενα που έγραψαν από κοινού και οι τρεις, βασικοί ήρωες είναι δύο άνδρες, αντίθετοι μεταξύ τους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους από πριν οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να “πιαστούν” και να επιβιώσουν μέσα σε ένα περιβάλλον όπου όλα καταρρέουν δίπλα τους και σηματοδοτεί το τέλος του δυτικού πολιτισμού.

"Οι δυο τους θα ανεχθούν και θα σεβαστούν την διαφορετικότητα ο ένας του άλλου ενώ η συνύπαρξη τους θα τους δώσει την αφορμή για μία αναδρομή στο παρελθόν μέσα από την οποία προκύπτουν διάφοροι περιφερειακοί χαρακτήρες που συνδέονται με το κείμενο. Ο Γιάννης Σαρακατσάνης που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το λεγόμενο “θέατρο επινόησης” είχε την έμπνευση, η παράσταση να συγκροτηθεί μέσα από σκόρπιες, άπειρες ιδέες που μπαίνουν στο τραπέζι σε συνδυασμό με αυτοσχεδιασμό. Είναι μία ζωντανή παράσταση ενώ το σημαντικό είναι η συμμετοχή του ίδιου του κοινού που επιλέγει κατά κάποιο τρόπο την ιστορία που βλέπει μπροστά του.

Είχαμε την ανάγκη να μην γίνει μία σάτιρα αλλά μία παράσταση περισσότερο ανθρωποκεντρική η οποία μιλά για τη σχέση των ανθρώπων και τις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες χωρίς την ίδια ώρα να επικεντρώνεται στα προβλήματα όπως τα γνωρίζουμε και προκύπτουν στον καθέναν.

Θεωρώ ότι εκτός από το χιούμορ της, η παράσταση “I Will Survive” έχει και σημεία προβληματισμού και πράγματα που κάνουν να σκεφτεί ο θεατής και που μετά παίρνει μαζί του στο σπίτι. Τι θα συγκινήσει βέβαια τον καθένα και τι θα δει στον εαυτό του μέσα από μία παράσταση, είναι και κάτι προσωπικό. Εξάλλου αυτή είναι και η μαγεία του θεατρικού κειμένου», ανέφερε στο thebest.gr ο Αντίνοος Αλμπάνης που εξέφρασε και τη χαρά του που βρίσκεται και παίζει αυτές τις μέρες στην Πάτρα.

Ακόμα μας είπε ότι νιώθει τυχερός που σημαντικοί άνθρωποι τον επέλεξαν για να παίξει σε πάνω από 4-5 αξιόλογες κινηματογραφικές ταινίες ως τώρα (ανάμεσα τους η «Νήsos» του Χρίστου Δήμα, ο «Κανένας» του Χρήστου Νικολέρη και η καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία του περασμένου χειμώνα «Το Ταγκό των Χριστουγέννων» σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη όπου υποδύθηκε ένα συνεσταλμένο φαντάρο σε στρατόπεδο του Έβρου των αρχών του '70 που μαθαίνει ταγκό στον υπολοχαγό του).

Όσο για το μέλλον ανέφερε με νόημα αλλά και αγωνία, «ελπίζω να ξαναγίνουν ταινίες και τηλεοπτικά σήριαλ και να μπορέσω να συμμετάσχω σε ένα από αυτά».

Τέλος ο Αντίνοος Αλμπάνης αναμένεται την προσεχή χειμερινή περίοδο να επαναλάβει μαζί με την εκλεκτή πρωταγωνίστρια Ναταλία Τσαλίκη την περσινή θεατρική επιτυχία «Γυάλινος κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

*Τα σκηνικά-κοστούμια στην παράσταση «I Will Survive» είναι της Μαργαρίτας Χατζηιωάννου, η μουσική του Γιώργου Χριστιανάκη και ο σχεδιασμός των φωτισμών του Νίκου Βλασόπουλου. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ. Οι συντελεστές της παράστασης θα κάνουν μία μικρή ανάπαυλα μετά την Πάτρα και θα συνεχίσουν κατόπιν την καλοκαιρινή τους περιοδεία από τα Χανιά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture