Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι Α. Καφετζόπουλος και οι Πατρινοί Γ. Σκιαδαρέσης και Αλέξης Καλλίτσης μιλούν στο thebest.gr για την παράσταση «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή»

Οι Α. Καφετζόπουλος και οι Πατρινοί Γ. Σ...
Μαρτάτος Tάκης

Όπως υποστηρίζουν δεν είναι μία επιθεώρηση χαβαλές αλλά παλιάς κλασικής συνταγής-Η παράσταση ανεβαίνει σήμερα Πέμπτη στο 31ο Φεστιβάλ Πάτρας

Με την επιθεώρηση «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή» σε κείμενα της Άννας Παναγιωτοπούλου, του Μίνου Θεοχάρη και του Πατρινού στην καταγωγή Αλέξη Καλλίτση, ξεκινά σήμερα Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 21:30  στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας το φετινό 31ο Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικώ Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.(Η χθεσινή 1η προγραμματισμένη παράσταση δεν έγινε λόγω της κακοκαιρίας).

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί μία πλειάδα αξιόλογων και δημοφιλών πρωταγωνιστών όπως η Άννα Παναγιωτοπoύλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Χρύσα Ρώπα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Πατρινός στην καταγωγή Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Παντελής Καναράκης και ο Γιώργος Γαλίτης οι οποίοι μέσα από τους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, όλους τους Έλληνες ώστε να γελάσουν και να ξεδώσουν. Ακόμα στην παράσταση που πηγαίνει πολύ καλά στης έως τώρα περιοδείας της παίζουν η Άννα Μονογιού, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Γιώργος Τσούρμας, η Κατερίνα Δημάδη.

Ο Αλέξης Καλλίτσης που είναι αδελφός της δημοσιογράφου και ανταποκρίτριας του Mega στην Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα Ελίζας Καλλίτση, μιλώντας στο thebest.gr τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ξαναέγραψε κείμενα για επιθεώρηση. Η προηγούμενη φορά ήταν πάλι μαζί με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Γιάννη Νένε για την επιθεώρηση «Κωλοβαράτε είναι μεταδοτικό».

«Η παράσταση “Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή” εκφράζει το γίγνεσθαι του σήμερα, την εποχή της κρίσης και έντονης δυσαρέσκειας που περνάμε ως λαός και αυτό που προσπαθεί, είναι να εκφράσει τι αισθάνεται ο κόσμος, να σχολιάσει και να σατιρίσει με χιούμορ τα κακώς κείμενα και να ξορκίσει το κακό. Δεν είναι μία παράσταση χαβαλές καθώς μέσα στις αστείες καταστάσεις και τους τύπους της καθημερινότητας που διακωμωδούμε, ενυπάρχει και το δραματικό στοιχείο. Εξάλλου θεωρώ ότι όλες οι κωμωδίες διαθέτουν και ένα δραματικό υπόβαθρο με το οποίο ταυτίζεται ο κόσμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλλίτσης ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Άννα Παναγιωτοπούλου σε τηλεοπτικά σήριαλ όπως η «Ροζαλία» αλλά και στο «Ciao ANT1» όπου έγραφαν τις παρλάτες για τον Γιώργο Μαρίνο.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, εκ των πρωταγωνιστών της επιθεώρησης «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή» μιλώντας στο thebest.gr, υπογράμμισε ότι το έργο πιάνει όλα τα θέματα της επικαιρότητας και πως ο ίδιος υποδύεται έναν τύπο που προσπαθεί στην εποχή της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας να κάνει σεξ. «Ο τύπος αυτός προσπαθεί να “ρίξει” τη γυναίκα χωρίς να της προσφέρει γεύματα σε ακριβά εστιατόρια ή μπουζούκια όπως έκανε πριν ξεσπάσει η κρίση. Η υποδοχή της παράστασης από το κοινό είναι πολύ θερμή. Ο κόσμος δείχνει ότι έχει όρεξη να γελάσει και το κυριότερο περιμένει από μας να είμαστε σκληροί και αιχμηροί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καφετζόπουλος ο οποίος όπως αποκάλυψε στο thebest.gr είχε κάνει κατά το παρελθόν 6 επιθεωρήσεις και πως είχε να δοκιμαστεί στο συγκεκριμένο είδος εδώ και τουλάχιστον 18 χρόνια.

Ο Πατρινός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είπε κι αυτός με τη σειρά του δύο λόγια στο thebest.gr για την παράσταση. Όπως μας είπε έχει μία από κοινού σκηνή με τον Αντώνη Καφετζόπουλο όπου κάνουν δύο τύπους που εκφράζουν όλα όσα μας πληγώνουν ως λαό αλλά και ένα μονόλογο όπου υποδύεται έναν αστυνομικό ειδικών αποστολών.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την παράσταση «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή» ως επιθεώρηση παλιάς κλασικής συνταγής που διαθέτει μία αισθητική στα κείμενα, που δεν προσβάλει κανένα και που παρά τη σάτιρα και βωμολοχία και λαική γλώσσα της που είναι απαραίτητα στοιχεία στο είδος της επιθεώρησης, δεν γίνεται ούτε μία στιγμή φτηνή, προσβλητική και χυδαία. Εξάλλου όπως γράφτηκε η συγκεκριμένη παράσταση θυμίζει τις εποχές των επιθεωρήσεων του «Ελεύθερου Θεάτρου» της δεκαετίας του ’70 που είχε φέρει έναν άλλο αέρα και που από τα βασικά στελέχη του ήταν τόσο η Άννα Παναγιωτοπούλου όσο και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου που πρωταγωνιστούν και στο «Τι Βουλή θα παραδώσεις».

Όσο για τις πιο δυνατές και αστείες σκηνές της παράστασης, όπως μας αποκάλυψε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι «το κομμάτι της Μίρκας Παπακωνσταντίνου όπου ο γιος του Ευάγγελου Βενιζέλου γράφει μία έκθεση ιδεών στο σχολείο του αλλά και τη σκηνή της Χρύσας Ρώπα που ενσαρκώνει μία γιαγιά».

Στους συντελεστές της ξεκαρδιστικής παράστασης περιλαμβάνονται και ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής που έχει γράψει τη μουσική, η Αναστασία Αρσένη στα σκηνικά και κοστούμια ενώ τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός και η Άννα Παναγιωτοπούλου. Η παραγωγή είναι των αδελφών Τάγαρη και του θεάτρου Ζήνα.

Η Γενική Είσοδος είναι 20€, για τους δικαιούχους της Εργατικής Εστίας, τους Φοιτητές και τα άτομα τρίτης ηλικίας το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ ενώ για τους άνεργους του ΟΑΕΔ και τα παιδιά, 12 ευρώ. Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 17 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται:
στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της παράστασης, ώρες 6:30-10μμ, 2610 223587, στα Γραφεία του Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην οδό Πατρέως 14-Α' Όροφος, 2610 279866, 6977347098, στη Γωνιά του Βιβλίου, Αγίου Νικολάου 32, 2610 277396, στο κατάστημα Music Station Ρήγα Φεραίου 34, 2610 222411 και στο Discover στην οδό Πατρέως 30, 2610 624916.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture