Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αφιέρωμα στον μελοποιημένο Οδυσσέα Ελύτη από Πρωτοψάλτη και Κορκολή

Αφιέρωμα στον μελοποιημένο Οδυσσέα Ελύτη...

Το ρεσιτάλ θα δοθεί στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 10 και 11 Αυγούστου

Η πολύ αγαπητή ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί ιδιαίτερα επιτυχημένα τα τελευταία δύο χρόνια σε κομμάτια όπως το «Η αγάπη που πάει» αλλά και σε από κοινού συναυλίες, θα ανατρέξουν στα μελοποιημένα έργα του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 10 και 11 Αυγούστου στις 21.30.

Οι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες συνυπογράφουν ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο αφιερωμένο στον νομπελίστα ποιητή στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Θα ακουστούν οι «Προσανατολισμοί» σε μουσική Ηλία Ανδριόπουλου αλλά και συνθέσεις άλλων σπουδαίων συνθετών μας όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Δημήτρης Λάγιος, Μιχάλης Τρανουδάκης.

Το αφιέρωμα στον μελοποιημένο Οδυσσέα Ελύτη (2 Νοεμβρίου 1911-18 Μαρτίου 1996) διαμορφώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση, πέρυσι, των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 25, 20 και 10 ευρώ (φοιτητικό, ΑμεΑ). Προπώληση στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου) και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Public.

Να θυμίσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη περιοδεύει ανά την Ελλάδα κάνοντας συναυλίες μαζί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα που κατάγεται ως γνωστό από την Κάτω Αχαία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture