Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Βρέθηκε χημική ουσία που μπορεί να αποκαταστήσει την όραση

Βρέθηκε χημική ουσία που μπορεί να αποκα...

Στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ

Μία νέα χημική ουσία κατάφερε να αποκαταστήσει σε ένα βαθμό και ένα σύντομο χρονικό διάστημα την όραση σε τυφλά ποντίκια. Αν και συχνά οι μελέτες σε πειραματόζωα αποτυγχάνουν να αναπαραχθούν με την ίδια επιτυχία στους ανθρώπους, οι αμερικανοί ερευνητές ευελπιστούν ότι μελλοντικά η περαιτέρω βελτιωμένη μέθοδός του μπορεί να οδηγήσει σε μία νέου τύπου θεραπεία για όσους πάσχουν από σταδιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καθώς και από γενετικής αιτιολογίας οφθαλμολογικές παθήσεις που έχουν ως συνέπεια την απώλεια της όρασης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή μοριακής και κυτταρικής βιολογίας Ρίτσαρντ Κράμερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό "Neuron" (Νευρώνας), χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, των οποίων τα κύτταρα της όρασης στον αμφιβληστροειδή των ματιών τους (τα ραβδία και τα κωνία) είχαν καταστραφεί λίγους μήνες μετά τη γέννησή τους και έτσι τα ζώα είχαν μείνει τυφλά.

Όταν οι Αμερικανοί επιστήμονες ενέχυσαν την ουσία ΑΑQ στα μάτια των πειραματόζωων, κατέστη εφικτή η πρόσκαιρη αποκατάσταση της ευαισθησίας των ματιών τους στο φως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being