Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Καλοκαιρινή ομελέτα με σπανάκι!

Καλοκαιρινή ομελέτα με σπανάκι!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο23

Η ομελέτα είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο σε μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να την απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις εποχές. Συνδυάζεται με σαλάτα, πατατούλες τηγανητές και συνοδεύει άριστα μπύρα, ούζο και τσίπουρο.

Ας δούμε μια από τις παραλλαγές της.

 

Υλικά

 

6 αβγά

200 γρ. ζεματισμένο σπανάκι

1 κρεμμύδι ζεματισμένο

½ φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο

Ελαιόλαδο

Άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτελέση

 

Στραγγίζουμε καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε

Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι ρίχνουμε και σοτάρουμε το σπανάκι

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά

Όταν σοταριστούν  καλά, τα βγάζουμε από τη φωτιά ,τα βάζουμε σε πιάτο και ρίχνουμε επάνω το τυρί όσο είναι καυτά για να λιώσει.

Χτυπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και σε τηγάνι με  λάδι ψήνουμε την ομελέτα μας και από τις δύο πλευρές.

Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε την ομελέτα, τοποθετούμε επάνω της λίγο από το σοταρισμένο σπανάκι και τη διπλώνουμε , να κλειστεί το σπανάκι μέσα

Στο άλλο μισό του πιάτου που έμεινε βάζουμε σαν γαρνιτούρα το υπόλοιπο σπανάκι.

 

TIPS

 

Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα στην ομελέτα , στο τηγάνι, λίγο γάλα για να φουσκώσει.

Αν θέλουμε χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια και τους κρόκους και μετά ανακατεύουμε.

Με μια σπάτουλα, που και που ξεκολλάμε την ομελέτα , για να μη πιάσει

Αν παραμένουν αβγά ρευστά, γέρνουμε λίγο το τηγάνι να κυλήσουν προς τα έξω

Κουνάμε που και που το τηγάνι ,ώστε να γλιστράει η ομελέτα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste