Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πατρινό Καρναβάλι: Γόνιμη συνάντηση Καρκούλια-Κουρμπανά με Θοδωρή Αμπαζή

Πατρινό Καρναβάλι: Γόνιμη συνάντηση Καρκ...

Αναφέρθηκαν διεξοδικά στη νέα πορεία του Εργαστηρίου Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων

Σε πολύ θερμό, γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας, συνάντηση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χαράλαμπου Καρκούλια και της καλλιτεχνικής συμβούλου του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρίας Κουρμπανά με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και η καλλιτεχνική σύμβουλος του Πατρινού Καρναβαλιού αναφέρθηκαν διεξοδικά στη νέα πορεία του Εργαστηρίου Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων και στις δυνατότητες που δίνει για να αναπτυχθεί η συνεργασία των δυο φορέων, αφού ο παραγωγικός του ρόλος και η υψηλού επιπέδου δημιουργία από εξειδικευμένους και με άρτια τεχνογνωσία καλλιτέχνες μπορεί να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία σε κατασκευές για τις ανάγκες του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Άλλωστε το Εργαστήρι Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων μπορεί να παράγει σκηνικά θεατρικών παραστάσεων βοηθώντας στη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ο Θοδωρής Αμπαζής εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εποικοδομητική συζήτηση και εντυπωσιάστηκε από τις δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται, ενώ όπως είπε θα προσανατολιστεί στη συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με σεμινάρια κατασκευής μάσκας και καπέλου και λοιπές δραστηριότητες. Μάλιστα στο σημείο αυτό η καλλιτεχνική σύμβουλος του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά πρότεινε στο Θοδωρή Αμπαζή τη στενή συνεργασία στις τελετές έναρξης και λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού όπου η συμβολή, η καλλιτεχνική άποψη αλλά και οι σκηνοθετικές αρετές του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες.

Τέλος ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας Χαράλαμπος Καρκούλιας υπογράμμισε ότι στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης και με προσαρμοσμένες τις ανάγκες μας σε μειωμένους προϋπολογισμούς, το Πατρινό Καρναβάλι, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων πρέπει να είναι αιχμές και πυλώνες της πολιτιστικής δημιουργίας και να σηκώσουν το βαρύ φορτίο του Πολιτισμού. Έτσι με τα παρόντα οικονομικά δεδομένα, οφείλουμε να προσφέρουμε κίνητρα, πολιτιστικές ανάσες και δυνατότητες στους πολίτες και ο πολιτισμός να γίνει διέξοδος από τα προβλήματα και μέσο κόντρα στο βαρύ κλίμα και την κατάθλιψη των ημερών.

Εξάλλου το πρωί της Τετάρτης η καλλιτεχνική σύμβουλος του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά ξενάγησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή στο Εργαστήρι Καρναβαλικών και Καλλιτεχνικών Κατασκευών του Δήμου Πατρέων στο Πετρωτό. Εκεί ο Θοδωρής Αμπαζής επισκέφτηκε τους χώρους παραγωγής και τη διαμορφωμένη αίθουσα που πέρυσι είχε φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία το Καρναβαλικό Εργαστήρι των Παιδιών, ήρθε σε επαφή με τους καλλιτέχνες του Εργαστηρίου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητές του όπως επίσης και από το τεράστιο ταμπλώ με τα διάφορα στάδια κατασκευής της δημιουργίας των καρναβαλικών αρμάτων.

Οι επαφές του Θοδωρή Αμπαζή με τους Χαράλαμπο Καρκούλια και Μαρία Κουρμπανά εγκαινίασαν μια σημαντική συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πάτρας Καρναβάλι Πάτρας, που αναμένεται στο μέλλον να συνεχιστεί με συγκροτημένες πρωτοβουλίες και να λάβει συγκεκριμένες μορφές, προς όφελος του πολιτιστικού τοπίου της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture