Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Art Apart στην Πάτρα με τους Β-sides και τους Bleach

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Art Apart στην Π...

Επιτυχημένα έχει ξεκινήσει η διοργάνωση που φιλοξενείται στην Πλαζ του ΕΟΤ-Δείτε Φωτό

Επιτυχημένα έχει κυλήσει ως τώρα  σε γενικές γραμμές το Art Apart Festival που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου στην Πλαζ του ΕΟΤ και τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας.

Το Art Apart Free Camping Festival που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου και θα συνεχιστεί έως και την προσεχή Κυριακή 15 Ιουλίου, θα φιλοξενήσει σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 22.30 στη live σκηνή του τους B-sides, ένα γκρουπ με ιδιαίτερο indie ήχο που δημιουργήθηκαν γύρω στο 2005 στην Πάτρα από μία παρέα φίλων που έπαιζαν μαζί ήδη κάποια χρόνια. Το 2008 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ (Queen/Forest) στην B-otherside Records. Ακολούθησε το 2ο “7” single (Kill/Speak your words) το 2010 και λίγο μετά στην ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο «Story without end». Το κομμάτι τους "Kill" επιλέχθηκε από το Δημήτρη Παπασπυρόπουλο και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή του με τίτλο «The Turning Point» ενώ  το «Queen» εντάχθηκε στο Audiobook no.4 και στο περιοδικό Muzine. Το «Forest» τέλος, που θεωρείται το πιο δημοφιλές τους κομμάτι, κέρδισε έντονο airplay στο ραδιόφωνο και ανέβηκε 2 φορές στο top 5 του playlist του Rock FM 96.9.

Οι B-sides έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν ανοίξει live γνωστών συγκροτημάτων του εξωτερικού όπως οι Veils, οι Puressence, οι Frank and Walters και οι Expatriate.

Εκτός από τους B-sides απόψε στο Art Apart Free camping Festival θα εμφανιστούν οι Bleach που είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2010 από δύο πρώην μέλη των Juliet was a pornstar. Οι συνθέσεις τους χαρακτηρίζονται από έναν δυναμικό ποπ ροκ ήχο. Οι Bleach μόλις ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του 1ου τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.

Το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και τους Madays, ένα alternative heavy ροκ γκρουπ που ετοιμάζει υλικό για την 1η του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και τους Silence Above, ένα αγγλόφωνο progressive rock συγκρότημα από την Πάτρα με εμφανείς επιρροές και από άλλα είδη όπως funk, reggae, thrash, κ.α. Την μπάντα αποτελούν οι: Αλέξης - κιθάρα Αλέξανδρος – μπάσο, Γιάννης – φωνή, Κώστας – τύμπανα, Μίλτος – πλήκτρα.

Ακόμα στις 21.00 στη δεύτερη σκηνή του φεστιβάλ θα εμφανιστεί φωνητικό σύνολο που δημιουργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και αποτελείται από μαθητές φωνητικής.

Για αύριο Τρίτη 10 Ιουλίου το πρόγραμμα των live εμφανίσεων περιλαμβάνει τους Feel In, το αγαπημένο μουσικό σχήμα που ξεκίνησε τις συναυλίες του το 2003 και το School Trax Project που δημιουργήθηκε το 2007 στην Πάτρα από εκπαιδευτικούς και μαθητές αναζητώντας καινούριους τρόπους έκφρασης μέσα και έξω από τα σχολεία.

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος Φεστιβάλ, εγκαινιάστηκε και η έκθεση-παρουσίαση της συλλογής του Art Apart Festival στην οποία θα φιλοξενούνται συνθέσεις των Abbie Gale, B sides, Bleach, Carte Postale, Minor Project, deadbeat escapement, Μαριέττα Φαφούτη, Playground Noise, Sleepin Pillow, L.O.S.T., Until a Better Name και Silence Fiction, και φιλοδοξεί να συνδυάσει τη συλλογή έργων τέχνης με τη συλλογή μουσικών CD. Οι πίνακες - packaging cd θα έχουν διαστάσεις 31x31x2,5cm και θα κυκλοφορήσουν σε 30 διαφορετικούς πίνακες - εξώφυλλα, ο καθένας από τους οποίους θα διατίθεται σε 50 αριθμημένα αντίτυπα. Τα έργα έχουν φιλοτεχνήσει οι καλλιτέχνες:

Canuto Kallan, Ηλίας Αηδονίδης, Νίκος Γιαβρόπουλος, Κορνήλιος Γραμμένος, Έλλη Γρίβα, Αντωνία Γρίβα, Άννα Καρατζά, Κατερίνα Κατσιούρα, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Ιωάννης Κοψίνης, Χρήστος Κουτσούκης, Μάκης Κυριακόπουλος, Μαρίνα Κωνσταντάκη, Φάνης Λογοθέτης, Γιώργος Μαραζιώτης, Χριστίνα Μήτρεντσε, Ελένη Μπαλέκα, Τίτα Μπονάτσου, Κατερίνα Μπότσαρη, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ηλίας Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Παναγιώτα Στάικου, Μαρία Τοξαβίδη, Αλέξανδρος Τσαμούρης, Γιώργος Τσεριώνης, Παναγιώτης Φερεντίνος, Γιάννης Χρηστάκος, Αιμιλία Σερδάκη. Η επιλογή και η πρόσκληση των καλλιτεχνών έγινε από την Cube Gallery.

Οι φωτό από τα live των περασμένων ημερών και την έκθεση είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture