Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Άλμα Ζωής Αχαΐας πάει Ναύπλιο - Επίδαυρο & Πόρο

Το Άλμα Ζωής Αχαΐας πάει Ναύπλιο - Επίδα...

Διήμερη μίνι απόδραση μετά θεαμάτων –παρακολούθηση παράστασης

Ναύπλιο – Επίδαυρος - πόρος   21-22/07/2012 (Σάββατο - Κυριακή) Διήμερη μίνι απόδραση μετά θεαμάτων παρακολούθηση παράστασης Αριστοφανη «ΙΠΠΕΙΣ» σε σκηνοθ. Στ. Φασουλή

1η ημέρα

Αναχώρηση από την Πάτρα (κάτω μέρος Πλ. Τριών Συμμάχων) στις 7.00 με προορισμό την όμορφη πόλη του Ναυπλίου.

Φθάνοντας στο Ναύπλιο, ελεύθερος χρόνος. Η ξεχωριστή παραλία της πόλης με θέα το ιστορικό Μπούρτζι προσφέρεται για καφεδάκι, ουζάκι ή και φαγητό (εκεί βέβαια είναι και τα πιο «τουριστικά» μαγαζιά της πόλης – ωστόσο αν δεν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ η θέα, προτιμήστε τα καφέ και τις ταβέρνες στις οδούς Σταικοπούλου, Μπουμπουλίνας, Όθωνος κλπ.). Απολαύστε επίσης υπέροχο παγωτό στην Antica Gelateria di Roma (Φαρμακοπούλου 3 –πίσω από την πλ. Φιλελλήνων) ή στον Κουστένη (πεζόδρομος Βασ. Κων/νου).

Ή απλά περιδιαβείτε τα στενά δρομάκια της πιο γραφικής πόλης της Ελλάδας, κάντε ψώνια στα μαγαζιά. Ίσως – αν έχετε τέτοια διάθεση- να αποφασίσετε να ανεβείτε με τα πόδια στο Παλαμήδι από το μονοπάτι που ξεκινά μέσα από την πόλη ή να κάνετε ένα γρήγορο μπανάκι στην κοντινή παραλία Καραθώνα (με λεωφορείο ή τaxi) ή - για τους πιο τολμηρούς, μια και τα νερά είναι αρκετά βαθιά – στην παραλία της Αρβανιτιάς (μέσα στην πόλη με τα πόδια).

Άλλες προτάσεις:

Πρόταση 1: ευχάριστη διαδρομή διάρκειας περίπου 20 λεπτών (το εισιτήριο € 4) με το τουριστικό τρενάκι στις ιστορικές και απίστευτα γραφικές γωνιές της πόλης.

Πρόταση 2: επίσκεψη στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο (Σιδηράς Μεραρχίας 23, Ναύπλιο, τηλ. 27520 -21915, 21935, ώρες επίσκεψης 10πμ – 3μμ). Η συλλογή που εκτίθεται εκεί περιλαμβάνει πίνακες σημαντικών ελλήνων ζωγράφων με θέματα από την επανάσταση του 1821. Αυτό τον καιρό, υπάρχει και μια περιοδική έκθεση με θέμα: «Η γενιά του ’30 στην αναζήτηση της ελληνικότητας» και παρουσιάζονται πίνακες των Κων/νου Παρθένη, Γ. Γουναρόπουλου, Γ. Μπουζιάνη, Θ.Τριανταφυλλίδη, Ν. Νικολάου, Γ. Τσαρούχη, Θεόφιλου, Σ. Βασιλείου Ν. Χατηκυριάκου–Γκίκα, Α. Αστεριάδη, Γ. Μόραλη, Α. Κοντόπουλου Γ. Στέρη. Ν. Εγγονόπουλου και γλυπτά του Μ. Τόμπρου και της Μπ. Ραφτοπούλου.

Συγκέντρωση σε συμφωνημένη ώρα και αναχώρηση από το Ναύπλιο για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στην πισίνα, φαγητό ή ξεκούραση μέχρι τις 7.00, που θα αναχωρήσουμε για το αρχαίο θέατρο για να παρακολουθήσουμε την κωμωδία – σάτιρα του Αριστοφάνη «ΙΠΠΗΣ» σε μετάφραση – σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και παραγωγή Κ.Θ.Β.Ε.

Έγραψαν για την παράσταση: Ποιός ευθύνεται για την ηθική παρακμή στον πολιτικό βίο; Ο δημαγωγός υποψήφιος ή ο λαός που αρέσκεται στην κολακεία και στην εκδούλευση με αποτέλεσμα να ψηφίζει όποιον του «χαϊδεύει τα αυτιά»;  Η μαχητική σάτιρα του Αριστοφάνη αναφέρεται στον πυρήνα της δημοκρατίας και στην συνεχή επαγρύπνηση που απαιτείται για την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος.

Ο Σταμάτης Φασουλής, με έναν θίασο δημοφιλών ηθοποιών, υπόσχεται μια σύγχρονη ανάγνωση των Ιππέων (424 π.Χ.), της δραματικά επίκαιρης, πολιτικής κωμωδίας του Αριστοφάνη.

Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Καύκας, Κορυφαίος Χορού: Γιάννης Σιαμσιάρης.

Αμέσως μετά την παράσταση θα γυρίσουμε Ναύπλιο. Όποιος θέλει θα παραμείνει στην πόλη για φαγητό ή νυχτερινή ζωή, αλλιώς θα επιστρέψει με το πούλμαν στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο γύρω στις 10.00 και πάμε κατευθείαν για τον γραφικό Πόρο. Άφιξη μετά από 1 ώρα περίπου στον Γαλατά και από εκεί με το ferry περνάμε στο νησί.

Ο Πόρος είναι το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς με τα γραφικά σοκάκια και τα άσπρα ασβεστωμένα σπίτια, με τα μεγάλα νεοκλασικά της παραλίας, με το Ρολόι….

Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου, όπου εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από την Μυκηναϊκή ως και την Ρωμαϊκή εποχή, να θαυμάσετε τις τοιχογραφίες του Παρθένη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ή να δείτε την μοναδική έκθεση κοχυλιών με τίτλο «Κοχύλια και Θάλασσα», που έχει εγκαταστήσει και επιμελείται για λογαριασμό του Δήμου Πόρου το τμήμα Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Λίγο έξω από την πόλη υπάρχει το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (18ου αιώνα) δείγμα νησιωτικής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζει τη γαλήνη με την απλότητα και τη γραφικότητα. Στην είσοδο της Μονής υπάρχει η φημισμένη πηγή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, από την οποία πήρε το όνομα της η Μονή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολύτιμο ξυλόγλυπτο τέμπλο που κατασκευάστηκε στην Καππαδοκία της Μ. Ασίας τον 17ο αιώνα, το ξυλόγλυπτο εικονοστάσι και ο επιβλητικός επισκοπικός θρόνος.

Ο Πόρος διαθέτει πολλές, διάφορες και πανέμορφες παραλίες. Εμείς προτείνουμε: Το Κανάλι α (5 λεπτά από το κέντρο της πόλης), και ελάχιστα πιο μακριά το Ασκέλι ή το Μοναστήρι (με λεωφορείο, taxi ή βαρκούλα από το λιμάνι).

Αναχώρηση το απόγευμα σε προκαθορισμένη ώρα και άφιξη στην Πάτρα, μετά από μια σύντομη στάση καθοδόν.

Η συμμετοχή κοστίζει 125 € και συμπεριλαμβάνει τις μεταφορές (Πάτρα-Ναύπλιο-Επίδαυρος-Πόρος και επιστροφή, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ (4 αστέρων) στις παρυφές της πόλης του Ναυπλίου με πρωινό και το εισιτήριο της παράστασης (ΖΩΝΗ Β).

Περισσότερες πληροφορίες – συμμετοχές στα γραφεία του Συλλόγου (Γούναρη 37, τηλ 2610-222274 και ώρες 9πμ-4μμ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture