Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απολογισμός Ημερίδας Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστήμιου Πατρών

Απολογισμός Ημερίδας Γραφείου Διασύνδεση...

Με θέμα: «Διαχείριση Σταδιοδρομίας και Τεχνικές Εύρεσης Εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»

Ημερίδα, 23/5/2012 με θέμα: «Διαχείριση Σταδιοδρομίας και Τεχνικές Εύρεσης Εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό»

Την Τετάρτη, 23 Μάιου 2012  ΚΑΙ ΩΡΑ 9.30, το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα  « Διαχείριση Σταδιοδρομίας και τεχνικές εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Η ημερίδα διοργανώθηκε στην Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Πατρών, Α’ κτήριο (Πρυτανεία) Πανεπιστημιούπολη και απευθυνόταν σε φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τους τρόπους και τις διαδικασίες εύρεσης εργασίας.

Η ανταπόκριση στη θεματική της εκδήλωσης ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν πάνω από 300 άτομα, τα οποία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο για την επιλογή του θέματος, όσο και για τις ιδιαίτερα χρηστικές πληροφορίες που λάβανε. Η συγκεκριμένη ημερίδα επιχείρησε να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες που τίθενται σε καθημερινή σχεδόν βάση στο Γραφείο Διασύνδεσης, μιας και η συμβουλευτική σταδιοδρομίας αποτελεί μία από τις βασικές λειτουργίες του Γραφείου. Σε αυτό το πλαίσιο η Ημερίδα δομήθηκε πάνω σε τρεις άξονες θεματικούς άξονες. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κος Καλπαξής Δημήτριος και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης Καθηγητής κος Κρίβας Σπυρίδων. Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από στελέχη του Γραφείου Διασύνδεσης για τους τρόπους αναζήτησης εργασίας, τον τρόπο σύνταξης βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής, τη μεθοδολογία για την επιτυχημένη συμμετοχή σε συνέντευξη επιλογής προσωπικού και τις απαραίτητες δεξιότητες προσαρμογής στο εξωτερικό. Το πρώτο μέρος έκλεισε με εισήγηση των δικηγόρων Πρέντζα Γεωργίου και Τσαρούχη Ειρήνης, οι οποίοι περιέγραψαν βασικές νομικές διαστάσεις της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, ιδίως μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο εργασιακό τοπίο.

Στο δεύτερο μέρος η Ημερίδα επικεντρώθηκε στην αναζήτηση εργασίας από το εξωτερικό, όπου η κα Μαρίνου Ειρήνη Σύμβουλος του δικτύου Eures, ο κος Γαϊτάνης Δημήτριος στέλεχος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) και ο κος Μουτσιάνας Κων/νος, υπεύθυνος Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου μίλησαν για τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας μέσω της υπηρεσίας Eures, για το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων, καθώς και τις ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση σε διεθνές επίπεδο

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης έγινε αναφορά στα προγράμματα πρακτικής άσκησης που λαμβάνουν χώρα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Ο Καθηγητής κος Αλεξανδρίδης Αντώνιος, ως υπεύθυνος του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης και η κα Καρακώστα Δήμητρα, ως υπεύθυνη του Erasmus Placements, τόνισαν ότι  ο θεσμός της πρακτικής άσκησης αποτελεί μια διαρκώς αυξανόμενης σπουδαιότητας παράμετρο τόσο για την προετοιμασία του νέου επιστήμονα πριν την είσοδό του στην αγορά εργασία, όσο και για την αποτελεσματικότερη προσαρμογή του εργαζομένου στην εκάστοτε εργασιακή πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη θεματική εκπρόσωποι από τις φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΕΦΙΕ, ΙΕΕΕ, BEST, AEGEE, AIESEC και Helmsic)  ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα και δράσεις πρακτικής άσκησης και ανταλλαγών που υλοποιούν σε ετήσια βάση.

Οι φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματικά συμμετείχαν ενεργά στον διάλογο που ακολούθησε τις ομιλίες των προσκεκλημένων της Ημερίδας, και έδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για ενημέρωση και παροχή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης για τα θέματα της αγοράς εργασίας, θέτοντας δημόσια ερωτήματα τόσο στο πλαίσιο της εκδήλωσης όσο και ατομικά σε κάθε ομιλητή στο περιθώριο της Ημερίδας .

 

Πληροφορίες: Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πατρών, 2610996678-79, www.cais.upatras.gr.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture