Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O πατρινός Βασίλης Παπαϊωάννου συμμετέχει στη διεθνή έκθεση κεραμικής στο Μαριμπόρ

O πατρινός Βασίλης Παπαϊωάννου συμμετέχε...

Συμμετέχουν συνολικά 62 κεραμίστες από όλο τον κόσμο

Την επιτυχημένη παρουσία του στο εξωτερικό συνεχίζει ο πατρινός Κεραμίστας Βασίλης Παπαϊωάννου ο οποίος συμμετέχει στη 2nd International Ceramic Triennial UNICUM2012 που άνοιξε τις πύλες της στις 15 Μαΐου στο Μαριμπόρ της Σλοβενίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Είναι η πέμπτη του συμμετοχή σε διεθνή έκθεση τα τελευταία 3 χρόνια, με προηγούμενες συμμετοχές στο Kapfenberg της Αυστρίας το 2009, το Kecskemét της Ουγγαρίας, την L ’Alcora της Ισπανίας και τη Carouge της Ελβετίας το 2011.

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 62 κεραμίστες από όλο τον κόσμο και η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 294 υποψηφιότητες οι οποίες τέθηκαν στη κριτική επιτροπή της διοργάνωσης. Στην έκθεση συμμετέχει και ο κεραμίστας Ηλίας Χριστόπουλος, δάσκαλος του Βασίλη Παπαϊωάννου στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.

Στην έκθεση αυτή ο πατρινός κεραμίστας συμμετέχει με το έργο του WOUNDED (Τραυματισμένο), ένα κεραμικό έργο φτιαγμένο με τη τεχνική του καπνιστού, μια από τις μορφές πρωτόγονων καμινιών, τα οποία στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς πραγματοποιούνται στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Γεννήθηκε στη Πάτρα το 1972, σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργάζεται στο Δήμο Πατρέων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής και φοιτά στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1988 και τη κεραμική από το 2001.

Το 2004 εκδόθηκε το λεύκωμα του με τίτλο «Καρναβαλικές Προσωπογραφές»

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κεραμικής εντός και εκτός Πατρών. Έχει οργανώσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, «Καρναβαλιού Πρόσωπα» (2007), «Γυμνό» (2008), «Πάτρα, μια πόλη Καρναβάλι» (2010), «Σμύρνη, μέσα από τα μάτια ενός γείτονα», Σμύρνη, Τουρκία. Συμμετείχε στις 6η Διεθνή Biennale Κεραμικής , Kapfenberg, Αυστρία, (2009), 31st Concurs Internacional de Ceràmica CICA 2011, L ‘Alcora, Ισπανία (2011), 3rd International Triennial of Silicate Arts, Kecskemét, Ουγγαρία, 2012 Ομαδική Έκθεση “Κεραμέων Ίχνη”, Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture