Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Γαριδομακαρονάδα, η καλοκαιρινή!

Γαριδομακαρονάδα, η καλοκαιρινή!

Κατηγορία : Ζυμαρικά Νο11

Μια από τις πιο αγαπημένες μας μακαρονάδες!

Υλικά

500γρ σπαγγέτι Νο6

16 μεγάλες γαρίδες (καλύτερα φρέσκες και με το κέλυφος)

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Αρκετά καπαρόμηλα

5 ντομάτες στον τρίφτη

½ λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί

1/3 ματσάκι μαϊντανό

5-6 φυλλαράκια δυόσμου

1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Λίγη κανέλλα σκόνη

Λίγο μπαχάρι

Λίγο μοσχοκάρυδο

Λίγη γλυκιά πάπρικα σε σκόνη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες σε άφθονο νερό μέχρι να «γίνουν». Τις αφαιρούμε με σπάτουλα και στο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε al dente και τα «καίμε» με λίγο ελαιόλαδο.

Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν (ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι) και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το μπαχάρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμη ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τις γαρίδες να πάρουν μια βράση όλα μαζί.

Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια.

Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε τα μακαρόνια μας μέσα στο τηγάνι για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας καλά.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste