Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία τραβεστί «αυτή καθ’ αυτή» καταχειροκροτήθηκε στη σκηνή του «Απόλλων»

Μία τραβεστί «αυτή καθ’ αυτή» καταχειροκ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο Φαίδων Καστρής υποδύθηκε με πειστικότητα και εσωτερικότητα αποφεύγοντας την παγίδα της καρικατούρας τον μονόλογο «Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ»

Sold Out αναμένεται να είναι η αποψινή 2η και τελευταία παράσταση στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων», του έργου «Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ» του Εμανουέλ Νταρλέ με τον Φαίδωνα Καστρή σε μία πραγματική αποκαλυπτική ερμηνεία ως η τραβεστί Μαρί Πιέρ. Η χθεσινή 1η παράσταση πήγε πολύ καλά ενώ και τα σχόλια των θεατών τόσο για την ίδια την παράσταση όσο και για την δύσκολη και απαιτητική ερμηνεία του Φαίδωνα Καστρή που υποδύθηκε το ρόλο του με μία θαυμαστή εσωτερικότητα και πειστικότητα, ήσαν ιδιαίτερα θετικά.

Πολλοί ήσαν αυτοί που μετά το τέλος της 70λεπτης παράστασης πήγαν στα παρασκήνια για να συγχαρούν τον ηθοποιό ο οποίος αγέρωχος με τα ρούχα του έργου, την κόκκινη περούκα και τις γόβες (οι οποίες του είχαν πονέσει τα πόδια όπως εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος γελώντας) στάθηκε και μίλησε ιδιαίτερα φιλικά αλλά και φωτογραφήθηκε με όλους. Ήταν μία «επίπονη» ερμηνεία με πολλά δραματικά σημεία όπως εκεί που η Μαρί Πιερ περιγράφει τις στιγμές στο σούπερ μάρκετ που πηγαίνει κάθε Τρίτη για τα ψώνια με τον πατέρα της όπου όλοι την κοιτάζουν καχύποπτα και με απίστευτη περιέργεια αλλά και ύφος κοροιδευτικό.

Πραγματικά επρόκειτο για ένα έργο-βουτιά στο ψυχισμό ενός τέτοιου προσώπου, του Ζαν Πιέρ που από μικρός ένιωθε διαφορετικός και που πλέον ενήλικος έγινε «αυτή καθ’ αυτή η Μαρί Πιέρ», από αγόρι, κόρη του πατέρα της ο οποίος με μπάσα, βραχνή ανδρική φωνή αρνείται με κάθε τρόπο να αποδεχτεί το γεγονός.

Από τα δύσκολα σημεία του βραβευμένου μονολόγου του Νταρλέ που ανέβηκε για 1η φορά στην Ελλάδα από την Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί του Άκι Βλουτή στο Από Μηχανής Θέατρο στην οδό Ακαδήμου 13 στην Αθήνα, ήταν ουσιαστικά η διπλή ερμηνεία του Φαίδωνα Καστρή που αλλάζοντας φωνή και κίνηση υποδυόταν τη Ζαν Πιέρ και τον πατέρα της. Τολμηρό σίγουρα το θέμα, ασυνήθιστο ίσως και ακραίο για κάποιους πιο συντηρητικούς θεατές, ωστόσο ο τρόπος που έχει παρουσιαστεί και κυρίως τα ανθρώπινα ευαίσθητα πράγματα που αναδύει και προσφέρει μαζί με ψήγματα χιούμορ, κάνουν όλους τους θεατές στο τέλος να χειροκροτούν με πάθος και ικανοποίηση. Κάτι που έγινε και χθες με το κοινό στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων».

Ο ίδιος ο Φαίδων Καστρής μιλώντας στο thebest.gr εξομολογήθηκε ότι στην αρχή ένιωσε παράξενα με το έργο και τον ρόλο αυτό στην πιο κλασική σκηνή του θεάτρου Απόλλων της Πάτρας μιας και στην Αθήνα το θέατρο όπου έπαιζε ήταν διαφορετικό με το κοινό να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ίδιο. Ωστόσο όλα πήγαν καλά και η παράσταση λειτούργησε άψογα και εδώ στην Πάτρα. «Με την Πάτρα με συνδέουν πολλά, νιώθω οικεία όταν έρχομαι γιατί έχω παίξει στο ΔΗΠΕΘΕ στο “Τέλος του παιχνιδιού” του Μπέκετ σε σκηνοθεσία της Λυδίας Κονιόδρου, στο “Κεκλεισμένων των θυρών” στο Επίκεντρο σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη αλλά και στο Αρχαίο Ωδείο με τις παραστάσεις “Ορέστης” με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και “Τρωάδες” του ΚΘΒΕ το 2009 με τη Λήδα Πρωτοψάλτη όπου υποδύθηκα τον Ταλθύβιο», τόνισε ο κ. Καστρής.

Παρόντες στο Δημοτικό θεάτρο Απόλλων ήσαν χθες και η σκηνοθέτιδα της παράστασης Κατερίνα Μπερδέκα, ο ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εταιρείας Θεάτρου Συν Επί Άκις Βλουτής, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος που είχε επιμεληθεί τα σκηνικά και κοστούμια ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι επί σκηνής συμμετείχε και ο Πατρινός πιανίστας Δημήτρης Τζαβάρας που συνόδευσε υποδειγματικά, μουσικά την εξιστόρηση των «περιπετειών» και αγωνιών της Μαρί Πιέρ-Φαίδωνα Καστρή.

Μετά το τέλος της χθεσινής παράστασης η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη, το μέλος του ΔΣ Μαριάννα Σταματιάδου και οι συντελεστές του έργου δείπνησαν στο «Απάνεμο» στην Όθωνος Αμαλίας. Ανάμεσα στο κοινό που απόλαυσε χθες την παράσταση ήσαν ακόμα οι Αλέξης Σκαρμέας, Χριστίνα Κόκοτα Παναγοπούλου, Λιολιώ Κολυπέρα, Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου, Τηλέμαχος Τσαρδάκας, οι ηθοποιοί της παιδικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Της Φύσης το Μυστικό», κ.α.

H παράσταση "Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ" θα παιχθεί στις 21.30, λόγω της μεγάλης ζήτησης καλό είναι το κοινό να προμηθευτεί έγκαιρα τα εισιτήρια του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture