Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Τι καιρό θα κάνει σήμερα και το Σαββατοκύριακο;

Τι καιρό θα κάνει σήμερα και το Σαββατοκύριακο;

H πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

Στη δυτική Ελλάδα γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες. Στα δυτικά και βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ, ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Αναλυτικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στα βόρεια να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Βελτίωση σημειώνεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στη Κρήτη να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα έντονα, το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και στα βόρεια θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο


Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα και τη δυτική Μακεδονία προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα Ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. 

Πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή


Ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός