Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έρχεται παιδική παράσταση του Χάρη Ρώμα στο Ιντεάλ

Πάτρα: Έρχεται παιδική παράσταση του Χάρ...

Πρόκειται για την «Πεντάμορφη και το τέρας» όπου τα κοστούμια έχει σχεδιάσει ο Μιχάλης Ασλάνης

Τέσσερις συνολικά παραστάσεις θα δώσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαίου στην Πάτρα στο χώρο του Ιντεάλ στην Αγίου Νικολάου, το Θέατρο για παιδιά του Γιάννη Χριστόπουλου που έχει ξαναέρθει κατά το παρελθόν στην πόλη μας. Πρόκειται για την θεατρική παραγωγή «Η πεντάμορφη και το τέρας» σε διασκευή του Μάνου Βενιέρη, σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού Χάρη Ρώμα που έχει γράψει και τους στίχους των τραγουδιών και κοστούμια του διάσημου σχεδιαστή μόδας Μιχάλη Ασλάνη που έχει φτιάξει μία σειρά από καταπληκτικά κοστούμια.

Στους συντελεστές της παράστασης συμπεριλαμβάνονται ο τραγουδιστής Γιάννης Ζουγανέλης που έχει επιμεληθεί τη μουσική, ο Γιώργος Βαζαίος στους φωτισμούς ενώ τα χορευτικά του θιάσου έχει καθοδηγήσει ο χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος.

Η παράσταση έχει βασιστεί στο κλασικό παραμύθι της Ζαν-Μαρί Λεπράνς ντε Μπομόν το οποίο γράφτηκε το 1873 και παραμένει μοντέρνο και επίκαιρο μέχρι σήμερα. Το έργο είναι ένας ύμνος της αγνής και άδολης αγάπης και πολλά παιδιά το αγάπησαν μέσα από την θρυλική κινηματογραφική ταινία της Ντίσνει του 1992 που προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Η παράσταση διανθίζεται από κωμικές και απρόσμενες καταστάσεις ενώ η υπέροχη μουσική, τα τραγούδια και τα φαντασμαγορικά κοστούμια και σκηνικά συντελούν στην παραμυθένια ατμόσφαιρα του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Θέατρο για παιδιά του Γιάννη Χριστόπουλου έχει παρουσιάσει στην Πάτρα και τις προηγούμενες δουλειές του που ήταν το «Αηδόνι του αυτοκράτορα», ο «Μάγος του Οζ», ο «Σεβάχ ο θαλασσινός» και η «Πριγκίπισσα και ο βάτραχος». Στην παράσταση «Η πεντάμορφη και το τέρας» παίζουν τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους οι ηθοποιοί Ηλίας Νομικός και Ίρις Μάρα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture