Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Παγκόσμια ημέρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Παγκόσμια ημέρα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF), ως Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο της ΣΚΠ και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Η φετινή Παγκόσμια  Ημέρα για τη ΣΚΠ, είναι η Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 και έχει τη δέσμευση να πολεμήσουμε για έναν κόσμο απαλλαγμένο από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Η Παγκόσμια Ημέρα MS ξεκινά για τέταρτη φορά σε όλο  τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για αλληλεγγύη και υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

"Η ζωή μου με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας "είναι το σύνθημα που έχει αποφασίσει και κοινοποιεί η διεθνής ομοσπονδία MSIF για την Παγκόσμια ημέρα ΣΚΠ 2012 με το μήνυμα : «Η διάγνωση της ΣΚΠ δεν σημαίνει το "τέλος" για όλα τα όνειρα της ζωής ».

Πολλές ενέργειες και διάφορες εκδηλώσεις ετοιμάζονται στην Ελλάδα από τους κατά τόπους φορείς - συλλόγους , σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με ΣΚΠ , καθώς επίσης και σε περισσότερες από 60 άλλες χώρες  σε όλο τον κόσμο και τοποθετούν τη ΣΚΠ στο επίκεντρο με τίτλο την ασθένεια με τα 1000 πρόσωπα, προσπαθώντας να προκαλέσουν την προσοχή των πολιτών και των φορέων και να φέρουν στο προσκήνιο τις ανάγκες των ατόμων με ΣΚΠ, εκ των οποίων πάνω από 500.000 ζουν στην Ευρώπη  και περίπου 10.000-12.000 στην Ελλάδα.

Πάνω από 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο έχουν Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (MS).

Βοηθήστε να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη να αναλάβει δράση!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΕΑΣΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ MS DAY 2012

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ( WORLD MS DAY 2012), το Σωματείο «Ελληνική  Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα », συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής εκδηλώσεις :

Το Σάββατο 26 Μαΐου στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα στις 6.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική-Ενημερωτική Εκδήλωση με ομιλητές τους:

α) Δήμος Δ. Μητσικώστας, Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών  με Θέμα : Νέες θεραπείες-Συμμόρφωση ασθενών με ΣΚΠ

β)  Έλενα Ζώτου,  Λογοπαθολόγος- Λογοθεραπεύτρια Υπεύθυνη  Κέντρου Λογοθεραπείας και                                                                                         Λάμπρος Μεσσήνης, Κλινικός Νευροψυχολόγος Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με Θέμα: Γνωστικές Διαταραχές στη ΣΚΠ

Η εκδήλωση είναι μια ευγενική χορηγία της Novartis (Hellas) S.A.C.I.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 η ΕΕΑΣΚΠ θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Γεωργίου , από τις 10.00π.μ. έως τις 8.00μ.μ., όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της ΣΚΠ.

Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου  Πατρών και σε συνεργασία με την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση  Κατά Πλάκας

Στην ΕΕΑΣΚΠ έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να  βοηθήσουμε και να στηρίξουμε όπου μας χρειαστούν! Βιώνουμε το πρόβλημα της Σ.Κ.Π. γι' αυτό είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να  ενημερώσουμε για κάθε τι. Από την άλλη πλευρά επειδή το Σωματείο μας έχει ανάγκη από φίλους, που θα βοηθήσουν με την ηθική και υλική συνδρομή τους για να πετύχουμε τους σκοπούς μας τον καλούμε να σταθεί κοντά μας, ξυπνώντας τον εθελοντισμό μέσα του.

Αν θέλει λοιπόν να έρθει κάποιος στην παρέα μας, είτε γιατί πάσχει από Σ.Κ.Π., είτε κάποιος συγγενής ή φίλος του βιώνει την ασθένεια ή αν θέλει να στηρίξει την προσπάθεια μας, ή αν ακόμα θέλει να ενημερώνεται σωστά και υπεύθυνα γύρω από τη νόσο, τότε τον περιμένουμε, γιατί όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ». ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being