Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μαρμελάδα φράουλα!

Μαρμελάδα φράουλα!

Κατηγορία : Γλυκά Νο25

Το πιο δημοφιλές φρούτο της εποχής και έχει την τιμητική του! Σήμερα θα το κάνουμε μαρμελάδα.

Υλικά

1 1/2 κιλό φράουλες χωρίς το κοτσάνι τους

1 κιλό ζάχαρη

1 βανίλια σε σκόνη (προαιρετικά, γιατί οι φράουλες είναι ιδιαίτερα αρωματικές από μόνες τους)

Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις φράουλες με το μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια ή εναλλακτικά τις περνάμε στο multi στη μικρή ταχύτητα όμως να μη γίνουν τελείως χυμός.

Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη. Αφήνουμε μία ώρα να ελευθερωθούν τα αρώματα της φράουλας στη ζάχαρη.

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν και προσθέτουμε αν θέλουμε τη βανίλια. Στην επιφάνεια θα δημιουργηθούν αφροί. Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι προσέχοντας να πάρουμε μόνο τους αφρούς και όχι το ζουμί μας.

Σε περίπου 15 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μια ολόκληρη μέρα τη μαρμελάδα να δέσει. Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει και πάλι η μαρμελάδα μας να βράζει και την κατεβάζουμε.

Στίβουμε μέσα το χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε. (Το λεμόνι βοηθάει να μην μας ζαχαρώσει με το πέρασμα του χρόνου).

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια. Διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και εκτός ψυγείου αλλά το καλοκαίρι είναι καλύτερα να τη φυλάμε εντός για να είναι και δροσερή.

Tips : Αν θέλετε να γίνει πιο πηχτή η μαρμελάδα βάλτε 1 κιλό φράουλες. Τότε θα διατηρηθεί και περισσότερο καιρό εκτός ψυγείου.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste