Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έκθεση με θέμα «Οι δάδες των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 1936-2012»

Πάτρα: Έκθεση με θέμα «Οι δάδες των Θερι...

Από την Παρασκευή 10 Μαΐου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και το Επιμελητήριο Αχαίας συνδιοργανώνουν έκθεση με θέμα «Οι δάδες των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 1936-2012» η οποία θα λειτουργεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Μιχαλακοπούλου 58) η έκθεση θα έχει διάρκεια από την Παρασκευή 10/5/2012 έως και την Κυριακή 20/5/2012 και θα είναι ανοικτή από το πρωϊ 9π.μ. έως το βράδυ 21μ.μ.

Θα εκτίθενται συνολικά πρωτότυπες 19 δάδες, παράλληλα θα εκτίθενται εικόνες από όλες τις πρωθιέρειες και τους πρωτους λαμπαδηδρόμους και θα πραβάλλεται επιλεγμένο υλικό από όλες τις λαμπαδηδρομίες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα διατίθεται κατάλογος της έκθεσης με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δαδών και ιστορικά στοιχεία. Τα εκθέματα ανήκουν στους Πέτρο Συναδινό, Μέλος Ε.Ο.Ε., Δημ. Δημητρόπουλο, τ.πρόεδρο Ευρ.Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Στάθη Ντουραμάκο συγγραφέα-συλλέκτη και Φιλ. Ανδρεόπουλο, δημοσιογράφο-μέλος ΕΦΝΑΟΑ-ΕΟΕ.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο πρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση

Ο πολιτισμός, η ιστορία μας, το φυσικό περιβάλλον, ο ήλιος,  είναι τα ανεκτίμητα αγαθά που η χώρα μας έχει και ιδιαίτερα η περιοχή μας, είναι ο πλούτος μας.

Τα πιο πάνω συμπυκνώνονται στη  Ολυμπιακή φλόγα που ο Απόλλων απλόχερα κάθε φορά προσφέρει στους λαμπαδηδρόμους, για να μεταφέρουν το «αρχαίο πνεύμα το αθάνατο» και το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι», παντού.

Οι λαμπαδηδρόμοι που μεταφέρουν την φλόγα, μεταφέρουν και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας στην έκθεση που θα παρουσιασθούν όλες οι Ολυμπιακές Δάδες από το 1936 έως και το 2008, σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα που όλοι θα κάνουμε και με τελικό στόχο, να προσφέρουμε ελπίδα, προσδοκία αλλά και όραμα στην κοινωνία μας και ειδικότερα στους νέους.

Η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και η αναγέννηση θα έλθει μέσα από τον πλούτο αυτό που η χώρα μας διαθέτει, την κληρονομιά και την παρακαταθήκη μας. Η έκθεση που συνδιοργανώνουμε με τον Δήμο και προέρχεται από ιδιωτικές συλλογές και συμπολιτών μας, είναι μοναδική, έχει ιστορική και συμβολική σημασία και καλούμε τον επιχειρηματικό κόσμο της Αχαϊας και ιδιαίτερα τους νέους να την επισκεφτούν.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture