Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Τάρτα με κρέμα τυριών γαρίδες και μέλι!

Τάρτα με κρέμα τυριών γαρίδες και μέλι!

Κατηγορία : Τάρτες και πίτες Νο4

Μια πεντανόστιμη και…γεμάτη τάρτα!

Υλικά

Για τη βάση

250γρ αλεύρι

125γρ βούτυρο σε κύβους ή 100ml ελαιόλαδο

3-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ασπράδι αβγού χτυπημένο

(2 φλιτζάνια ρύζι για το ψήσιμο της τάρτας)

Για τη γέμιση

500γρ τριμμένα τυριά (γκούντα, ένταμ, γραβιέρα, μοτσαρέλα, κασέρι, φέτα)

200ml κρέμα γάλακτος

200γρ γαρίδες αποφλοιωμένες και βρασμένες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια

1/3 ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

1 κουτ. σούπας μέλι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Η βάση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τους κύβους από το βούτυρο όπως είναι από το ψυγείο. Αρχίζουμε με τα δάχτυλα να τρίβουμε το αλεύρι με τους κύβους φτιάχνοντας ψίχουλα μέχρι να πάρει όλο το μείγμα αυτή τη μορφή. (Αν χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο μπορούμε απλά να ανακατέψουμε το μείγμα στο μπλέντερ). Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κουταλιά κρύο νερό και αρχίζουμε να δένουμε τα ψίχουλα της ζύμης. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε κι άλλη κουταλιά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και επαναλαμβάνουμε εάν χρειαστεί. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε τα υλικά μας σε μια μπάλα. Να μην διακρίνονται ψίχουλα αλλά και να μην μας λασπώσει η ζύμη γιατί δεν θα ανοίγει μετά.

Όταν έχουμε ετοιμάσει τη μπάλα ζύμης την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί.

Αφού περάσει η μία ώρα, βγάζουμε από το ψυγείο, στρώνουμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τη ζύμη. Με το χέρι μας την πιέζουμε να ανοίξει αρκετά. Αν δημιουργηθούν κοψίματα στην περιφέρειά της δεν πειράζει είναι φυσιολογικό. Καλύπτουμε και από την πάνω μεριά της ζύμης με μια λαδόκολλα και ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη μέχρι να πάρει το μέγεθος που θέλουμε για να καλύψει την ταρτιέρα μας και τα πλαϊνά της. Καλύτερα να περισσεύει και έξω από το χείλος της ταρτιέρας παρά να μην την καλύπτει εντελώς.

Αφαιρούμε από τις λαδόκολλες και στρώνουμε ζύμη στην ταρτιέρα. Όπου περισσεύει την κόβουμε. Στρώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα ρίχνουμε το ρύζι να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά. Αυτό το κάνουμε γιατί διαφορετικά όταν θα προσθέσουμε τη γέμιση θα μουλιάσει η βάση μας.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τότε θα είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε τη γέμιση. Πριν το κάνουμε απλώνουμε με ένα πινέλο ένα χτυπημένο ασπράδι αβγού για να λειτουργήσει ως «μεμβράνη» προστασίας ανάμεσα στη βάση και τη γέμιση.

Η γέμιση

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε τις ντομάτες και το μέλι μέχρι να πιουν το ζουμί τους. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τις γαρίδες και την κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε ακόμα μερικά λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αδειάζουμε πάνω από τη βάση της τάρτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να γίνει η γέμιση (περίπου 20 λεπτά).

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste