Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Νιόκι με αχλάδι και γκοργκοντζόλα!

Νιόκι με αχλάδι και γκοργκοντζόλα!

Κατηγορία : Διεθνής κουζίνα Νο7

Τα νιόκι γίνονται από λιωμένη πατάτα και οι Ιταλοί τα φτιάχνουν μόνοι τους στο σπίτι. Θα δούμε τη συνταγή για σπιτικά νιόκι σε επόμενη ανάρτηση. Προς το παρόν ας δοκιμάσουμε τα έτοιμα που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ με αχλάδι και την «ιταλίδα» γκοργκοντζόλα! (Εάν δεν σας αρέσει μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο τυρί της αρεσκείας σας).

Υλικά

500γρ νιόκι

1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη

300ml κρέμα γάλακτος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη Light)

2 αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

150γρ γκοργκοντζόλα

1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ ή λευκό ξηρό κρασί

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα νιόκι σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό (βλ. οδηγίες συσκευασίας). Είναι έτοιμα όταν ανέβουν και επιπλέουν στην επιφάνεια (σε λίγα λεπτά). Σουρώνουμε.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο να μαλακώσει και προσθέτουμε το αχλάδι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε και τα νιόκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί ώστε να μην έχει πολλά υγρά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί μέσα στην κρέμα και δέσει η σάλτσα μας.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste