Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Γαλοπούλα με βερίκοκα, λουίζα και πορτσίνι!

Γαλοπούλα με βερίκοκα, λουίζα και πορτσίνι!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο19

Μια πρωτότυπη συνταγή για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Υλικά

 

1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας σε μεσαία κομμάτια

300γρ βερίκοκα ξερά

2 πράσα σε φέτες

½ φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι

6-7 φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα

1/3 ματσάκι άνιθο

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Χυμό από μισό λεμόνι

1 νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα τζίντζερ

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε στο γάλα τα μανιτάρια για μισή ώρα περίπου.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα μαζί με τα κομμάτια της γαλοπούλας πολύ καλά μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το χυμό λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να βράσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Όταν σχεδόν η γαλοπούλα έχει γίνει προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα μανιτάρια μαζί με το γάλα τους. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την κρέμα. Ρίχνουμε και τη λουίζα, το άνιθο και το τζίντζερ ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste