Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Αρακάς κοκκινιστός με γαλοπούλα!

Αρακάς κοκκινιστός με γαλοπούλα!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο14

Νόστιμο και υγιεινά μαγειρεμένο καθώς σε αυτή τη συνταγή θα αποφύγουμε το σοτάρισμα!

Υλικά

700γρ αρακάς

400γρ γαλοπούλα στήθος κομμένο σε κύβους

1 ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

3 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 1, 1-5 λίτρο νερό και αλατίζουμε. Ρίχνουμε τον αρακά, τη γαλοπούλα και το κρεμμύδι και αφήνουμε να βράζουν. Σταδιακά το νερό μας θα μειώνεται. Περίπου μετά από 30-40 λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα και το άνηθο. Αφήνουμε μνα βράσει το φαγητό μας μέχρι να πιει τα υγρά και να δέσει η σάλτσα μας. (περίπου ακόμα 30 λεπτά αφού ρίξουμε τη ντομάτα).

Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται και ανακατεύουμε να απορροφηθούν ομοιόμορφα.

Βάζοντας το λάδι και το μέλι μας στο τέλος του μαγειρέματος τους επιτρέπουμε να διατηρήσουν καλύτερα όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste