Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται Βαλτινός και Λέχου στην Πάτρα

Έρχονται Βαλτινός και Λέχου στην Πάτρα
Μαρτάτος Tάκης

Θα παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση « Ο Φυλακισμένος τςη Διπλανής πόρτας» στο Πάνθεον για ένα τριήμερο

Δύο αγαπημένοι του κοινού ηθοποιοί, ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κατερίνα Λέχου θα έρθουν μετά τις εκλογές στην Πάτρα, στο θέατρο Πάνθεον της Δημητρίου Γούναρη για να παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση «Ο φυλακισμένος της διπλανής πόρτας» που είχε ανέβει την περασμένη χειμερινή σαιζόν με επιτυχία στο θέατρο «Ιλίσια» της Αθήνας.

Πρόκειται για κωμωδία γραμμένη από τον διάσημο Νεουορκέζο συγγραφέα και σεναριογράφο Νιλ Σάιμον (Ξυπόλητη στο πάρκο) η οποία όπως είχε πει ο Γρηγόρης Βαλτινός, μοιάζει σαν να είναι κομμένη και ραμμένη για τη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα.

Η παράσταση θα έρθει στην Πάτρα το τριήμερο 18-19 και 20 Μαίου και οι ώρες που θα παίζεται στο Πάνθεον, θα είναι 7 το απόγευμα και στις 9.30 το βράδυ.

Η ιστορία του έργου έχει φόντο μια θορυβώδη, βρώμικη πόλη που πλήττεται από την εγκληματικότητα, την οικονομική κρίση και τους ξέχειλους κάδους των σκουπιδιών.

Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας μεσήλικας άνδρας, βαθιά απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα που πέφτει θύμα ληστείας ενώ στη συνέχεια τον περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις και στην εργασία του.

Η καυστική κωμωδία του Νιλ Σάιμον «The Prisoner of Second Avenue» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης το 1971 και παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία για περίπου 800 παραστάσεις με το θεατρικό δίδυμο των ηθοποιών Πίτερ Φολκ και Λι Γκραντ. Στη συνέχεια έγινε και κινηματογραφική ταινία το 1975 σε σκηνοθεσία Μέλβιν Φρανκ και σενάριο του ίδιου του Νιλ Σάιμον με πρωταγωνιστές τους Τζακ Λέμον, Αν Μπράνκοφτ και Τζιν Σακς.

Στην παράσταση μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Λέχου, συμπρωταγωνιστούν η Υβόννη Μαλτέζου, ο Κώστας Φλωκατούλας, η Αλεξάνδρα Παντελάκη, η Φωτεινή Ντεμίρη που ως γνωστό κατάγεται από την Πάτρα, από την περιοχή Καμίνια και ο Στάθης Νικολαϊδης. Η σκηνοθεσία, μετάφραση και μουσική επιμέλεια είναι του Γρηγόρη Βαλτινού, ο οποίος με το έργο αυτό εγκαινίασε τη νέα του θεατρική στέγη, τα «Ιλίσια», στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 4, τα σκηνικά–κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα. Πρόκειται για παραγωγή των Θεατρικών επιχειρήσεων Δημήτρη και Θοδωρή Μαροσούλη.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο το είχε επιλέξει το περασμένο καλοκαίρι ο διάσημος ηθοποιός Κέβιν Σπέϊσι και το ανέβασε στο Λονδίνο, σε μια παραγωγή του Old Vic, με πρωταγωνιστές τους γνωστούς ηθοποιούς Jeff Goldblum και Mercedes Ruehl (Μερσέντες Ρουλ).

Ο κριτικός θεάτρου Michael Billington, της έγκυρης Βρετανικής εφημερίδας «Guardian», είχε γράψει χαρακτηριστικά: «μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει, γιατί σήμερα ακριβώς είναι η κατάλληλη εποχή για να αναβιώσει το συγκεκριμένο έργο του Σάιμον: αναφέρεται στην οικονομική κατάρρευση και στην αγωνία που προκαλεί η πόλη στους ανθρώπους, μια πόλη στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης…»

Να θυμίσουμε ότι η Κατερίνα Λέχου που ήταν συγκινητική στο σήριαλ «Το Νησί», είναι παλιά γνώριμη στο κοινό της Πάτρας από τη συνεργασία της με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε παραστάσεις όπως ο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη όπου έπαιζε μαζί με τον Γεράσιμο Γεννατά. Επίσης πέρυσι το Μάιο η Κατερίνα Λέχου είχε ξαναέρθει στο Πάνθεον με την αξιόλογη θεατρική παράσταση «Ο θάνατος και η κόρη», του Άριελ Ντόρφμαν όπου συμπρωταγωνιστούσαν οι Αλέξανδρος Σταύρου και Μάνος Ζαχαράκος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture