Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Περί Τεχνών: Παρατείνεται η έκθεση του Β. Λιακόπουλου

Περί Τεχνών: Παρατείνεται η έκθεση του Β...

«Έκθεση κατασκευών, ζωγραφικής & Arte Povera «Συνεκτικότητα»

Παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 3 Μαΐου η έκθεση του Βασίλη Λιακόπουλου με τίτλο «Συνεκτικότητα» στο Κέντρο Πολιτισμού «περί τεχνών».

Η έκθεση αποτελείται από 3 ενότητες όπου παρουσιάζονται κατασκευές, ζωγραφική και μια σειρά με βότσαλα & κοχύλια που συνθέτουν θαλασσινά πλάσματα.

Όπως σημειώνει η ιστορικός τέχνης Κ. Δροσοπούλου για τον καλλιτέχνη Β. Λιακόπουλο: «ο καλλιτέχνης Β. Λιακόπουλος καλεί τον θεατή να εισχωρήσει στο χώρο της δημιουργικής διαδικασίας & της εικαστικής αντίληψης. Οι ανθρώπινες φιγούρες δεν αποτελούν πλέον κανόνα – είναι τα διακριτικά σημεία της βασικής μορφολογίας (κεφάλι, κορμός, άκρα) που υποδηλώνουν τη μορφή.

Έτσι, η παραμόρφωση της φόρμας καταγράφει την έννοια της δεκτικότητας και η διαστρέβλωση ανάγεται στη διάσταση της διασκευής. Με την ίδια έννοια του ευρήματος, ο Λιακόπουλος συνθέτει και τις κατασκευές του – ένα ξύλινο μανταλάκι μεταμορφώνεται με το χρώμα & με ελάχιστες κοπές, σε ένα εμβληματικό γλυπτό. Σειρά γλυπτικών κατασκευών, πλάθουν έννοιες και αποδεικνύουν τις πραγματικές τους διαστάσεις. Η

τρίτη ενότητα της έκθεσης αναδεικνύει ξεχασμένα αντικείμενα, μεμονωμένα στοιχεία (arte povera), φόρμες που ανασυνθέτουν πλάσματα του βυθού. Τυχαία ευρήματα, συνειρμοί του νού συνδέουν την εικονικότητα με την πραγματικότητα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture