Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Το ψωμί της Πέπης!

Το ψωμί της Πέπης!

Κατηγορία : Αρτοποιήματα

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου και γνωστή δημοσιογράφος της Αιγιάλειας (και όχι μόνο) Πέπη Σπηλιωτοπούλου. Σας συνιστώ να τη δοκιμάσετε γιατί η Πέπη εκτός από τη δημοσιογραφική αναζήτηση της αλήθειας τα καταφέρνει υπέροχα και στις γαστρονομικές αναζητήσεις!

Υλικά

250γρ. Φαρίνα απλή
250γρ. Φαρίνα ολικής αλέσεως (ή 500γρ απλή φαρίνα)
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
Σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλη τη φαρίνα σε μπολ. Προσθέτουμε τη μπύρα, το αλάτι, το μέλι και το λάδι και ανακατεύουμε το μείγμα με πιρούνι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Αν το μείγμα μας είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές νερό. Η ζύμη μας πρέπει να είναι παχύρρευστη και κολλώδης.
Τοποθετούμε απαλά (για να μη χαλάσουν οι φουσκάλες) τη ζύμη σε καλά λαδωμένη φόρμα (ή με λαδόκολλα).
Πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. 

Διατηρείται για 2-3 μέρες (αν έχει μείνει μέχρι τότε!)

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste