Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μανιταρόσουπα βελουτέ με κρέμα γάλακτος και πορτσίνι!

Μανιταρόσουπα βελουτέ με κρέμα γάλακτος ...

Κατηγορία : Σούπες Νο3

Οι λάτρεις των μανιταριών θα την αγαπήσουν! Δοκιμάστε τη πριν μπει το καλοκαίρι.

Υλικά

 

1/2  φλιτζάνι του τσαγιού αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (θα τα βρείτε σε σακουλάκια στα Σ/Μ)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

500 γρ. φρέσκα καστανά μανιτάρια ή πορτομπέλο

1 σφηνάκι κονιάκ

800 ml ζωμός κότας

200 ml κρέμα γάλακτος

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο ροζ και μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

Ξεπλένουμε τα πορτσίνι σε κρύο νερό. Τα βάζουμε σε ένα μπολ ή ένα μεγάλο φλιτζάνι και τα σκεπάζουμε με χλιαρό νερό ή γάλα. Καλύπτουμε το μπολ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά για να ανακτήσουν την υγρασία τους.

Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.  Προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια και το σκόρδο. Στραγγίζουμε καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Σουρώνουμε το νερό ή το γάλα που είχαμε μουλιάσει τα πορτσίνι σε ψιλή σήτα και πετάμε το κατακάθι.

Ανακατεύουμε καλά να σοταριστούν τα μανιτάρια. Βγάζουμε 2 κουταλιές μανιτάρια και τα κρατάμε για το γαρνίρισμα. Σβήνουμε με το κονιάκ.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό κότας και το υγρό των πορτσίνι. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.

Στη συνέχεια αλέθουμε τη μανιταρόσουπα στο Multi (δεν είναι ανάγκη να βάλουμε όλα τα υγρά αν δεν χωράνε, πρέπει όμως να αλέσουμε οπωσδήποτε όλα τα μανιτάρια) να γίνει κρέμα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ και γαρνίρουμε με τα σοταρισμένα μανιτάρια που έχουμε κρατήσει και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση!

 

Tips : Αν έχουμε λάδι τρούφας μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες αντί για ελαιόλαδο. Επίσης μπορούμε να ψιλοκόψουμε λίγο μαϊντανό ή να πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste