Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα: Επιστρέφει το πλοίο "Αχαιός"

Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα: Επιστρέφει το πλο...

Τι αλλάζει στην πορθμειακή γραμμή

Μετά από την ετήσια απουσία του στην Ιταλία όπου είχε δρομολογηθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρία, το αμφίδρομο φέρρυ μποτ «Αχαιός» επιστρέφει στη γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας. Το αμφίδρομο, το οποίο αποτελούσε από το 2007 ένα από τα πλέον σύγχρονα πλοία που εκτελούσαν το δρομολόγιο σύνδεσης της Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα, βρίσκεται ήδη στο Λιμάνι της Κέρκυρας και εκτελεί δρομολόγια. Μάλιστα, η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει ζητήσει ετήσια άδεια, ωστόσο, έχει δοθεί άδεια μέχρι τις 31 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα δρομολόγια που πρότεινε το Λιμεναρχείο και, μέχρι τότε, τα δρομολόγια θα επανεξεταστούν σε σχέση με τον προγραμματισμό που θα γίνει συνολικά για όλα τα πλοία που εκτελούν τη σύνδεση με το απέναντι λιμάνι.

Έρχεται νέα «παντόφλα» από την Ionion Lines

Εν τω μεταξύ, μία ακόμα «παντόφλα» δρομολογήθηκε ήδη στην πορθμειακή γραμμή. Πρόκειται για το ανοικτού τύπου πλοίο «Θάσος V», το οποίο μέχρι το Μάρτιο ήταν δρομολογημένο στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

Το εν λόγω πλοίο θα εκτελεί επίσης τη σύνδεση Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Παξών – Ηγουμενίτσας ενώ έχει λάβει ήδη τη σχετική άδεια από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Καβάλας, το φέρρυ αγοράστηκε από την Ionion Lines η οποία διαθέτει επίσης το αμφίδρομο κλειστό «Νικόλαος» ενώ έχει προχωρήσει σε κοινοπραξία με τις Κερκυραϊκές Γραμμές που κατέχουν το κλειστό «Αγία Θεοδώρα».

Άνδρο – Τήνο – Μύκονο το Αικατερίνη Π.

Εν τω μεταξύ, στη γραμμή Ραφήνας – Άνδρου –Τήνου – Μυκόνου δρομολογήθηκε από προχθές το κλειστού τύπου φέρρυ μποτ «Αικατερίνη Π.» το οποίο αποχώρησε από τη γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας από τις αρχές του Μάρτη. Το συγκεκριμένο πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια στο Αιγαίο τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.c

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά