Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Λαβράκι με σάλτσα από ούζο,φινόκιο και λάιμ

Λαβράκι με σάλτσα από ούζο,φινόκιο και λάιμ

Κατηγορία : Θαλασσινά Νο7

Τη συνταγή θα την αφιερώσω στον καλό μου φίλο Νάσο, γιατί όταν τη δοκίμασε μου είπε τα πιο τιμητικά λόγια που έχω ακούσει σε τραπέζι μου (επιτρέψτε μου να τα κρατήσω για μένα).

Το φινόκιο μπορεί να το συνατήσετε και ως μαραθόριζα γιατί είναι άλλωστε η ρίζα του μάραθου.

Υλικά

2 λαβράκια

½ φινόκιο ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)

½ ματσάκι άνιθο χωρίς τα κοτσάνια

1 καραφάκι ούζο

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ

2 λάιμ

Τριμμένο πράσινο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λάιμ, παίρνουμε το ξύσμα τους και το φυλάμε στην άκρη για τη σάλτσα μας. Μετά τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε στην κοιλιά των ψαριών. Αλείφουμε τα ψάρια με λίγο λάδι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι σοτάρουμε το φινόκιο με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνιθο, το τρίμμα του λάιμ και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 5-7 λεπτά.

Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με λίγο χλιαρό νερό μέχρι να λιώσει και το ρίχνουμε στη σάλτσα μας. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Καθαρίζουμε τα λαβράκια από τα κόκκαλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Tips : Το λαβράκι αν ξέρουμε να το φιλετάρουμε μπορούμε να το σοτάρουμε για 7-8 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι αντί να το ψήσουμε στο γκριλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste