Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Πολύεδρο γιορτάζει την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το Πολύεδρο γιορτάζει την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Επίκεντρο η Αχάια Κλάους αυτή την Κυριακή 1η Απριλίου όπου θα πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πολύεδρο θα γιορτάσει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που είναι στις 2 Απριλίου. Κατ’ αρχή διοργανώνει Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου από την 1η έως και τις 7 Απριλίου ενώ την Κυριακή 1η του μήνα στον όμορφο χώρο της Αχάια Κλάους από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και εμψυχωτές, συγγραφείς και εικονογράφοι, κουκλοπαίκτες και ηθοποιοί, όλοι μαζί, θα παίξουν και δημιουργήσουν με θέματα από τα βιβλία.

Στη δράση θα συμμετάσχουν οι συγγραφείς Γεωργιάδη Ελισάβετ, Δενδρινού Άννα, Μαντουβάλου Σοφία, Σμυρλή Παναγιώτα που κατάγεται από την Πάτρα, Τασάκου Τζέμη και Φραγκούλη Φωτεινή.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάγνωση πασχαλινών κειμένων κείμενα, κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων και διακόσμηση αυγών.

Ακόμα τα παιδιά θα τυπώσουν σελιδοδείκτες στο χώρο του εργαστηρίου και θα ταξιδεύσουν τις ιδέες τους με χάρτινα καραβάκια στη «θάλασσα της δημιουργίας» ενώ η συγγραφέας Τζέμη Τασάκου περιδιαβαίνει μαζί με τα παιδιά στο χώρο της λογοτεχνίας. Ακόμα το πρόγραμμα στην Αχάια Κλάους περιλαμβάνει εκπαιδευτική δράση με την συγγραφέα Άννα Δενδρινού με αφορμή το βιβλίο της «Μια ευθεία και ένα Ο» από τις εκδόσεις Παρρησία, στις 11 το πρωί. Επίσης η συγγραφέας Φωτεινή Φραγκούλη θα παρουσιάσει το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Κατ-γατ-Καραγάτ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Θα λάβει χώρα ακόμα θεατρική παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Γεωργιάδη «Ονειρεμένες ιστορίες, παραμυθένιες μελωδίες», εκδόσεις Κέδρος, με την επιμέλεια του σκηνοθέτη Λευτέρη Γιοβανίδη και την συμμετοχή των ηθοποιών Σταυρούλας Μάκρα και Άκη Σιδέρη. Θα προηγηθεί το στήσιμο του σκηνικού με τη συμμετοχή των παιδιών.

Η Σοφία Μαντούβαλου κατόπιν θα παρουσιάσει το υπό έκδοση βιβλίο της «Το φουστάνι με τις πεταλούδες» ενώ η Παναγιώτα Σμυρλή θα οργανώσει παιχνίδια με τα παιδιά στη «γατοπολιτεία» με αφορμή το βιβλίο της «Ο γάτος με το ψάθινο καπέλο» εκδόσεις Καστανιώτη.
Το πρόγραμμα με τους συγγραφείς θα ολοκληρωθεί με αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με τη συγγραφέα Άννα Δενδρινού, στο χώρο της κάβας και εκπαιδευτική δράση με την νηπιαγωγό Φωτεινή Λιακοπούλου  με τίτλο «Τα 10 δικαιώματα του μικρού αναγνώστη».

Οι εκθέσεις που θα λάβουν χώρα είναι παιδικού - εφηβικού βιβλίου με παλιά και νέα βιβλία, με βιβλία, σχολικές εφημερίδες, περιοδικά και έντυπα που έχουν κατασκευάσει τα παιδιά καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «διαβάζοντας…» και έκθεση εικονογράφησης με έργα εικονογράφων και παιδιών.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχίζονται καθημερινά στην Αχάια Κλαους, στο Πολύεδρο, σε σχολεία  και βιβλιοθήκες της περιοχής μέχρι και το Σάββατο 7 Απριλίου.
Να διευκρινιστεί ότι επισκέψεις σχολείων στο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στην Αχάια Κλάους από 2 έως 6 Απριλίου, θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με το Πολύεδρο.

Τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) το 1966 και 20 χρόνια τώρα, γιορτάζει συστηματικά το Πολύεδρο στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές
οργανώνοντας και φέτος για 17η χρονιά το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.  
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο φαξ  2610 226030, στο τηλ. 2610 277342  e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture