Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κοκτέιλ Αλεξάντερ - Διαχρονικά μοδάτο

Κοκτέιλ Αλεξάντερ - Διαχρονικά μοδάτο

Κατηγορία : Κοκτέιλ Νο4

Για την καταγωγή του κοκτέιλ Alexander υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Η επικρατέστερη όμως είναι αυτή που περιγράφει ο Hugo R. Ensslin στο βιβλίο του με συνταγές κοκτέιλ που εκδόθηκε το 1917 στην Αμερική και ήταν και το τελευταίο που εκδόθηκε πριν την ποτοαπαγόρευση.

Εκεί, λοιπόν, μαζί με τη συνταγή ο Ensslin περιγράφει πως το 1914 στο εστιατόριο Rector’s στη Νέα Υόρκη θα γινόταν ένα πάρτι για τον φανταστικό χαρακτήρα – μασκότ στις διαφημίσεις των σιδηροδρόμων, “Phoebe Snow”, μια κοπέλα που φορούσε πάντα ένα λευκό φόρεμα.

Ο μπάρμαν του εστιατορίου Troy Alexander εμπνεύστηκε από το λευκό χρώμα του φορέματος και δημιούργησε αυτό το κοκτέιλ για να το προσφέρει στους καλεσμένους του πάρτι.

Η αυθεντική συνταγή σύμφωνα με τον Ensslin περιέχει :

1/3 τζην

1/3 crème de cacao (λικέρ σοκολάτας)

1/3 κρέμα γάλακτος

Τριμμένο πάγο

Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν παραλλαγές της αρχικής συνταγής με πιο γνωστή αυτή του Brandy Alexander όπου το μπράντι αντικαθιστά το τζην.

Άλλες παραλλαγές είναι το Coffee Alexander όπου αντί για crème de cacao χρησιμοποιείται λικέρ καφέ και η Blue Alexander όπου αντί για crème de cacao χρησιμοποιείται blue curacao.

Δοκιμάστε την παραλλαγή που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σας.

Πρότασή μας να προσθέσετε και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο! Δένει υπέροχα με την κρεμώδη γεύση και δίνει πιο πικάντικο χαρακτήρα!

Απολαύστε υπεύθυνα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste