Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία ρεαλιστική ταινία για τη μητρότητα

Μία ρεαλιστική ταινία για τη μητρότητα
Μαρτάτος Tάκης

Προβλήθηκε χθες στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου σινεμά στην Αθήνα που παρακολούθησε το thebest.gr

Το φετινό 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Αθήνα επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 26 Μαρτίου το thebest.gr και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ανθρώπινη και ρεαλιστική γαλλική ταινία για το θέμα της μητρότητας και να γνωρίσει τον σκηνοθέτη της Ρεμί Μπεσανσόν που ήταν παρών στην προβολή στο Ιντεάλ της οδού Πανεπιστημίου και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. Επρόκειτο για το φιλμ «Un heureux evenement·Ένα Ευτυχές Γεγονός» που έχει βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελιέτ Αμπεκασίς και αναμένεται να προβληθεί αργότερα στις αίθουσες από την εταιρεία Odeon.

To στόρι επικεντρώνεται σε ένα νεαρό ζευγάρι που αποκτά το πρώτο του παιδάκι, ένα χαριτωμένο κοριτσάκι και μας δείχνει όλη την πορεία της εγκυμοσύνης της γυναίκας, το στάδιο που φουσκώνει η κοιλιά της και οι ορμόνες «στήνουν» χορό αλλά και την επώδυνη γέννα και κυρίως το μετά που δεν είναι τόσο ρόδινο όσο τα περιοδικά και οι σύγχρονες εκπομπές δείχνουν.

Όπως εξήγησε ο Ρεμί Μπεσανσόν που είναι ένας νέος σε ηλικία κινηματογραφικός δημιουργός και αρκετά Φιλέλληνας, ήθελε να αποδώσει επί της οθόνης πιστά και ρεαλιστικά τη μαρτυρία της συγγραφέως η οποία μετά τη γέννα υπέστη επιλόχεια κατάθλιψη.

«Ήθελα να επιχειρήσω μία διαφορετική προσέγγιση και να μην δείξω το ειδυλλιακό κομμάτι μένοντας μακριά από τη μόδα των περιοδικών ότι όλα στο θέμα της μητρότητας είναι τέλεια. Η ζωή έχει περισσότερες αποχρώσεις και είναι γεγονός ότι η κοινωνία ενοχοποιεί λίγο τις γυναίκες αν δεν ακολουθούν τα πρότυπα που επιβάλλει. Η ταινία μου δεν είναι πεσιμιστική όπως γράφτηκε αλλά είναι μία αισιόδοξη ταινία ενώ στο σκοτεινό κείμενο της συγγραφέως προσέδωσα φως», τόνισε ο Ρεμί Μπεσανσόν.

Ακόμα διευκρίνισε σε απορία που είχαν θεατές ότι η ηθοποιός Louise Bourgoin που ενσαρκώνει τη βασική ηρωίδα δεν ήταν έγκυος στην πραγματικότητα, ωστόσο επιθυμία του ήταν να δείξει τη σκηνή της γέννας όσο πιο πειστικά γινόταν μιας και σε άλλα φιλμ τα μωρά που γεννιούνται, φαίνονται να ζυγίζουν ήδη 10 κιλά.

Το ρόλο του Νίκου, συζύγου της κοπέλας υποδύεται ο συμπαθής ηθοποιός Πίο Μαρμάι ο οποίος μάλιστα προτάθηκε για το βραβείο Σεζάρ καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου.

Ένα σημαντικό ρόλο αυτό της χωρισμένης μητέρας της κοπέλας υποδύεται η γνωστή Γαλλίδα κωμικός Ζοσιάν Μπαλασκό σε ένα ρόλο με πιο δραματικές αποχρώσεις εδώ. Η Μπαλασκό που είχε έρθει στο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ στην Αθήνα πριν 3 χρόνια ήταν απόλαυση στα γυρίσματα. Όπως είπε ο σκηνοθέτης, με τη Ζοσιάν Μπαλασκό ήπιαμε πολύ ελληνικό ούζο και γίναμε φίλοι.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η νέα ταινία του Μπεσανσόν λέγεται «Jarafa», είναι κινουμένων σχεδίων και μιλά για την πρώτη καμηλοπάρδαλη στη Γαλλία η οποία πέφτει πάνω στην πειρατίνα Μπουμπουλίνα!

«Στην Ελλάδα έφτασα ανήμερα της 25ης Μαρτίου που είχατε την εθνική σας εορτή, της κήρυξης της επανάστασης ενάντια στους Τούρκους ενώ την ίδια μέρα έχω και τα γενέθλια μου», είπε ο σκηνοθέτης στο κοινό.

Για όσους Πατρινούς τύχει να βρεθούν στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη στο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ θα προβληθεί στο Ιντεάλ στις 22.00 η ταινία «Ένα καυτό καλοκαίρι» του Φιλίπ Γκαρέλ με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την σέξι Ιταλίδα Μόνικα Μπελούτσι, φιλμ που είχε παιχθεί στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture