Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Cavino Πλαγιές Αιγιάλειας ερυθρό- ντόπιο και υπέροχο

 Cavino Πλαγιές Αιγιάλειας ερυθρό- ντόπι...

Κατηγορία : Οίνος Νο4

Η CAVINO A.E. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1958 στο ΑΙΓΙΟ-ΑΧΑΙΑΣ της επαρχίας ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ με σκοπό την αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση. Στην εταιρεία ανήκουν δύο οινοποιία  και ένα αποστακτήριο. Η οινοποιϊα στο Αίγιο παράγει 6,0 εκτ. λίτρα κρασί ετησίως και οι ποικιλίες που χρησιμοποιεί είναι από την Πελοπόννησο, την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα καθώς και την Κρήτη. Η δεύτερη οινοποιία είναι ένας μοναστηριακός αμπελώνας στο ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ, κοντά στα Καλάβρυτα που παράγει οίνους υψηλής ποιότητας.

Εμείς δοκιμάσαμε το ερυθρό τους Πλαγιές Αιγιάλειας. Η σύνθεσή του προέρχεται 100% από την ποικιλία Cabernet Sauvignon από αμπελώνες μικρών αποδόσεων στις ορεινές πλαγιές της Αιγιάλειας.

Ωριμάζει 12 μήνες σε γαλλικά βαρέλια των 225 lt. με περαιτέρω παλαίωση 12 μηνών στις φιάλες.

Το χρώμα του είναι έντονο βαθυκόκκινο με ιώδεις ανταύγειες.

Αφήνει στο στόμα αρώματα από έναν επιτυχημένο συνδυασμό κόκκινων φρούτων (φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, βατόμουρο), βανίλιας και μπαχαρικών σε διακριτικό υπόβαθρο ξύλου. Πρόκειται για ένα κρασί πλούσιο, μεστό και καλά δομημένο με έντονες τανίνες και εξαιρετική ισορροπημένη επίγευση.

Ταιριάζει άριστα με κόκκινα ψητά κρέατα και κυνήγι και ιδιαίτερα με ψητά φούρνου ή κατσαρόλας με έντονες σάλτσες, καθώς και σκληρά τυριά. 

Σερβίρεται στους 18 βαθμούς.

Απολαύστε υπεύθυνα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste