Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αγώνες πείνας μεταξύ εφήβων σε τηλεοπτική αρένα

Αγώνες πείνας μεταξύ εφήβων σε τηλεοπτική αρένα
Μαρτάτος Tάκης

Σκληρό και πρωτότυπο είναι το θέμα της ταινίας «The Hunger Games» που προβάλλεται στα Ster cinemas

Τεράστια είναι η δημοσιότητα και η προβολή από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που ακολουθεί την πολυαναμενόμενη ταινία «The Hunger games-Αγώνες πείνας» σε σκηνοθεσία του Γκάρι Ρος, δημιουργού των φιλμ «Pleasantville» και «Seabiscuit-Το μεγάλο φαβορί» που είχε μάλιστα προταθεί και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.
Οι «Αγώνες πείνας» προβάλλονται από σήμερα σε 3 αίθουσες των Ster cinemas στη Βέσο Μάρε και βασίζονται στο 1ο βιβλίο της τριλογίας της 50χρονης Αμερικανίδας συγγραφέως Σούζαν Κόλλινς (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πλατύπους).

Η συγκεκριμένη τριλογία έχει μεταφραστεί ήδη σε πάνω από 26 χώρες, με το πρώτο βιβλίο να έχει κυκλοφορήσει πριν από 4 χρόνια ενώ οι πωλήσεις μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα και αναμένεται λόγω της ταινίας να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.
Το φιλμ έχει στοιχίσει πάνω από 75 εκατομμύρια δολάρια και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του είναι αναμφίβολα το στόρι του που εκτυλίσσεται σε μία μετααποκαλυπτική Βόρεια Αμερική όπου νεαρά αγόρια και κορίτσια μάχονται μέχρι θανάτου σε μία κεντρική αρένα.
Βασική ηρωίδα είναι η Katniss Everdeen, μία δεκαεξάχρονη που στέλνεται σε αυτούς τους ιδιότυπους αγώνες, από την περιοχή της, το προάστιο 12, μία φτωχή περιοχή με ανθρακωρυχεία που περιβάλλεται από καταπράσινα δάση όπου όμως οι πολίτες απαγορεύεται να πάνε και για το λόγο αυτό υπάρχει ένας φράκτης με ηλεκτροφόρα καλώδια που τους εμποδίζει.

Το ρόλο αυτό επωμίζεται η νεαρή 21χρονη ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς που πέρυσι προτάθηκε για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ταινία «Στην καρδιά του χειμώνα».
Σύμφωνα με το σενάριο, το απολυταρχικό καθεστώς του Πάνεμ θέλοντας να εκδικηθεί για μία κοινωνική επανάσταση που είχε ξεσπάσει, αποφασίζει ότι καθένα από τα 12 «διαμερίσματα-περιοχές» τα οποία διοικεί, θα στέλνει από δύο νέους εκπροσώπους τους οι οποίοι θα πρέπει να παλέψουν και να διαγωνιστούν μέχρι να εξολοθρεύσουν η μία ομάδα την άλλη. Τους «θανατηφόρους» αυτούς αγώνες στο μεταξύ μεταδίδει ζωντανά η τηλεόραση.

Το καστ της φιλόδοξης ταινίας περιλαμβάνει ακόμα τον 19χρονο Τζος Χάτσερσον που παίζει και στο «Ταξίδι 2, το μυστηριώδες νησί» πλάι στον Ντουέιν Τζόνσον που επίσης προβάλλεται στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε, τον 22χρονο Λίαμ Χέμσγουωρθ που υποδύεται τον ψηλό και όμορφο Gale Hawthorne που είναι ο καλύτερος φίλος της Katniss, η Ελίζαμπεθ Μπανκς, ο Γούντι Χάρελσον που ερμηνεύει τον Haymitch ο οποίος αναλαμβάνει την εξάσκηση της Katniss, ο Στάνλει Τούτσι, ο Γουές Μπέντλει, κ.α.

Η Τζένιφερ Λόρενς που ήταν διστακτική αρχικά στο να δεχτεί το ρόλο αυτό που αναμένεται να της επιφέρει πολλή ακόμη δημοσιότητα και δόξα, υποχρεώθηκε στο να προπονείται για ένα διάστημα καθημερινά στην τοξοβολία και στα αγωνίσματα στίβου όπως αγώνες ταχύτητας ενώ έκανε και γιόγκα για μεγαλύτερη πλαστικότητα και ευλυγισία στις κινήσεις του σώματος της.

Η Λόρενς που έπαιξε και στο τελευταίο «XMen, H Πρώτη Γενιά», βρίσκεται στο χώρο της σώουμπιζ από την ηλικία των 15 περίπου ενώ για να δεχτεί τελικά το ρόλο της Katniss συμβουλεύτηκε την Τζόντι Φόστερ η οποία την σκηνοθέτησε στην τελευταία της ταινία «The Beaver-Ο άλλος μου εαυτός» πέρυσι (στο φιλμ πρωταγωνιστούσε ο Μελ Γκίμπσον).
Η ταινία «Αγώνες πείνας» διανέμεται από τη Σπέντζος Φιλμς ενώ αν πάει καλά εμπορικά αναμένονται σίγουρα και τα σίκουελ της για τα επόμενα δύο βιβλία της τριλογίας. Όπως γράφτηκε στον Ελληνικό Τύπο, το στόρι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς και ότι η ηρωίδα Katniss παραπέμπει στον Θησέα και το κυνήγι του Μινώταυρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture