Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Τρελό Ξεφάντωμα" στο Διακοπτό σήμερα

"Τρελό Ξεφάντωμα" στο Διακοπτό σήμερα

Δείτε τι πρόγραμμα δράσεων

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίου Διακοπτού - Ελαιώνα και Ελίκης, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Διακοπτού Νέα Πνοή, και η θεατρική ομάδα Διακοπτού στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεών τους, κυρίως προς τους μαθητές αλλά και προς την τοπική κοινωνία, διοργανώνουν το «ΤΡΕΛΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ» την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου (3:00μ.μ) στο Διακοπτό.


Επειδή κυρίως οι μαθητικές κοινότητες και οι σύλλογοι αποτελούν τους πιο βασικούς πυλώνες δημιουργικών δραστηριοτήτων, διοργανώνεται από κοινού αυτό το καρναβάλι, δίδοντας σε όλους την ευκαιρία για μία εξωσχολική, έξω συλλογική δράση, που όχι μόνο θα εξασκήσει δεξιότητες αλλά κυρίως θα γεννήσει συναισθήματα, θα καλλιεργήσει μία κουλτούρα επίσκεψης σε παρόμοιες δραστηριότητες, θα μας διασκεδάσει.


Το «ΤΡΕΛΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ» σκοπός είναι να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια, με την βοήθεια του κοινού, των συμμετεχόντων αλλά κυρίως με την βοήθεια της εκάστοτε Δημοτικής και κοινοτικής αρχής. Η χώρα μας γενικότερα αλλά και η τοπική κοινωνία συμμορφώνονται μεν προς τις υποδείξεις και απαιτήσεις του εκσυγχρονισμού, πλην όμως δεν θα πρέπει να  απαρνηθεί έθιμα που έμειναν ίδια και απαράλλακτα στο διάβα των αιώνων.


Οι συμμετοχές οργανωμένων μαθητικών group των παραπάνω συλλόγων, αλλά και συμμετοχές άλλων συλλόγων, φορέων, μικρών και μεγάλων όλων των ηλικιών της ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας, οι θεατές από την ντόπια κοινωνία, οι επισκέπτες και τουρίστες που θα επιλέξουν την περιοχή μας για τις γιορτινές εκείνες μέρες εγγυώνται την επιτυχία της εν λόγω διοργάνωσης. Μία όαση κεφιού και απόδρασης από τις δύσκολες συνθήκες που ζει φέτος η χώρα μας και ειδικότερα ο τόπος μας, το καρναβάλι φιλοδοξεί να μας παρασύρει σε συναρπαστικές διαδρομές χαράς, διασκέδασης, ανατροπής και δημιουργίας.

Μικροί και μεγάλοι θα συντονιστούν στη συχνότητα μιας υπαίθριας γιορτής, που θα αναστατώσει ευχάριστα το κέντρο της πόλης, επιφυλάσσοντας απρόοπτες συναντήσεις και εστίες καρναβαλικής ενέργειας σε μια εκτεταμένη περιοχή. Μουσική, χορός, πρωτότυπα happenings, καλλιτέχνες δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά και ξαφνιάζοντας τους θεατές.


Η συμμετοχή στο Καρναβάλι είναι ελεύθερη για όλους τους Αιγιαλείς και τους επισκέπτες του τριημέρου, χωρίς να είναι απαραίτητη η αποκριάτικη στολή. Μία μάσκα, ένα καπέλο, βάψιμο στο πρόσωπο αρκούν για την συμμετοχή. Υποχρεωτικό για όλους είναι : ΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΕΛΟΥ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑΤΟΣ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίου Διακοπτού -Ελαιώνα -Ελίκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Πνοή, Θεατρική ομάδα Διακοπτού και πολλές άλλες ανεξάρτητες ομάδες .


ΚΥΡΙΑΚΗ 26/02/2012


ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ GROUP : Ώρα 14:00 στο Γήπεδο 5Χ5 Διακοπτού.


ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: Ώρα 15:00. Η παρέλαση αρχίζει από την Παλαιά Εθνική Οδός (γήπεδο 5Χ5) Αθηνών Πατρών στο ρεύμα καθόδου προς Πάτρα. Διασχίζουμε τον κεντρικό δρόμο έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διακοπτού, συνεχίζοντας την πορεία μας αριστερά προς την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνος όπου και τερματίζουμε (σημείο πρώην Κ.Ε.Π).


ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΡΩΜΕΝΑ: Ώρα 16:00 (Σταθμός Ο.Σ.Ε.) Γαιτανάκι - Παραδοσιακός Γάμος, χορός διασκέδαση, πολλές εκπλήξεις .


ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: ΩΡΑ  17:30.


ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture