Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Δυτ. Ελλάδα: Σήμα κινδύνου από τους νοσοκομειακούς γιατρούς για το ΕΣΥ

Δυτ. Ελλάδα: Σήμα κινδύνου από τους νοσο...

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η γενική συνέλευση του κλάδου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, οι οποίοι εκπέμπουν SOS για τη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί είχαν νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Υγείας Δημήτρη Κατσικόπουλο, όπου του εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι γιατρών από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία, το Αίγιο, τη Ζάκυνθο, την Ήπειρο, την Ηλεία, τη Λακωνία και την Αρκαδία.

Οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου υπογράμμισαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σύστημα Υγείας με κυρίαρχο την έλλειψη ιατρικού προσωπικού, γεγονός που επιφέρει σοβαρές δυσλειτουργίες.

Ακόμη, δήλωσαν την αντίθεσή τους στο μέτρο των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων, που όπως είπαν έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του κόστους, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομειακών γιατρών, η εφαρμογή του νέου μέτρου έχει ως αποτέλεσμα τον τριπλασιασμό του κόστους νοσηλείας.
Μάλιστα, εκτιμούν ότι θα υπάρξει και νέα αύξηση των νοσηλίων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου του Ρίου, Γενική Συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας.

Στη συνέλευση, όπου συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαρνάβας, οι γιατροί θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Κώστα Γιαννάκενα και τον γραμματέα Τάσο Γιακουμή, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βαρνάβα, επισκέφθηκαν τους απεργούς της ΑΒΕΞ.

Οι γιατροί επέδωσαν στους εργαζόμενους το ψήφισμα συμπαράστασης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας προς τον αγώνα τους και συνέδραμαν οικονομικά τους απεργούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being