Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Ποδαρικό" με τσουνάμι φόρων ύψους 7,5 δις κάνει το 2012

"Ποδαρικό" με τσουνάμι φόρων ύ...

Αφόρητη, πλέον, η οικονομική πίεση στα νοικοκυριά

«Τσουνάμι» επιβαρύνσεων ύψους 7,5 δισ. ευρώ, εκτός από τα μέτρα που ήδη σχεδιάζονται για το κλείσιμο της φετινής «μαύρης τρύπας» ύψους 3 δισ. ευρώ, φέρνει το 2012. Η μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, ο δραστικός περιορισμός των φοροαπαλλαγών, τα «τσουχτερά» τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και το πλήθος των έκτακτων εισφορών που έχουν ήδη υιοθετηθεί δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενώ σφίγγουν ακόμη περισσότερο τη «θηλιά» στην πραγματική οικονομία.

Αλλωστε εκτός από τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν υψηλή κερδοφορία θα επιβαρυνθούν με νέα έκτακτη εισφορά, ενώ με πρόσθετη φορολογία θα επιβαρυνθούν όσοι έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση οι επιβαρύνσεις που έρχονται για το 2012 θα είναι υπέρμετρες για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, καθώς από την αρχή του νέου έτους θα κληθούν να εξοφλήσουν τα «χαράτσια» που επιβλήθηκαν φέτος και είναι τα εξής:

1) Ειδική εισφορά αλληλεγγύης έτους 2011, η οποία εάν δεν έχει εξοφληθεί εφάπαξ θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

2) Τέλος επιτηδεύματος έτους 2011, επίσης η τελευταία δόση πρέπει να καταβληθεί μέχρι το Φεβρουάριο.

3) Εκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης του έτους 2011 για τα μεγάλα Ι.Χ., τα σκάφη αναψυχής και τις πισίνες, την οποία οι υπόχρεοι πρέπει να εξοφλήσουν μέχρι το Φεβρουάριο 2012. Η εν λόγω εισφορά υπολογίζεται με 5% επί των «αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης» του τρέχοντος οικονομικού έτους, που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία.

4) Ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων έτους 2011. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2012, περισσότερα από 5 εκατ. νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, την τελευταία δόση του ειδικού τέλους.

5) Τέλη κυκλοφορίας έτους 2012, για την προμήθεια των οποίων δόθηκε παράταση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2012.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά