Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Ο Ρόσενκρατζ και ο Γκύλντεστερν Είναι Νεκροί» από τη φοιτητική θεατρική ομάδα «Σημεία και Θέατρα»

«Ο Ρόσενκρατζ και ο Γκύλντεστερν Είναι Ν...

Στο θέατρο «Λιθογραφείον»

Η φοιτητική θεατρική ομάδα «Σημεία και Θέατρα» παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα του βρετανικού παραλόγου, το έργο του Toμ Στόπαρντ «Ο Ρόσενκρατζ και ο Γκύλντεστερν Είναι Νεκροί». Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στην Πάτρα (θέατρο «Λιθογραφείον», οδός Μαιζώνος 172Β, ώρα 21.15).

Μετά την Πάτρα, και συγκεκριμένα, τις Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, το έργο θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα: στο «Ονειροδρόμιο» (Αγαθάρχου 4–6, Ψυρρή, ώρα 19.30).

Βάση του έργου είναι η ιστορία του Άμλετ, από άλλη, όμως, οπτική γωνία. Ο Άμλετ γίνεται κομπάρσος και πρωταγωνιστές ο Ρόσενκρατζ και ο Γκίλντεστερν, οι δύο φίλοι του Άμλετ, οι οποίοι προσπαθούν να κατανοήσουν και να συμμετάσχουν στα τραγικά και σπουδαιότατα γεγονότα που οδηγούν τον Άμλετ στην τρέλα και το βασίλειο της Δανίας στην καταστροφή. Ο Στόπαρντ αναμετράται με τον Σαίξπηρ και οι χαρακτήρες που ξαναπλάθει παλεύουν με την μοίρα που τους επεφύλαξε πριν από αιώνες ο δημιουργός τους.

Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Θοδωρή Ηλιόπουλου.

Παίζουν: Φίλιππος Αμολοχίτης, Φώτης Ηλιόπουλος, Λάμπρος Φακίτσας, Άννα Νάκου, Βάσια Αντωνίου, Ειρήνη Πανοπούλου, Κατερίνα Ράπτη, Μαρία Καλογήρου, Αντώνης Μπαλλής, Δήμητρα Χάλαρη, Φώτης Παυγέλος, Βασίλης Γεωργόπουλος, Θοδωρής Ηλιόπουλος

Οι συντελεστές είμαστε όλοι φοιτητές, ως εκ τούτου, φοιτητική είναι και… η είσοδος: Γενική είσοδος, λοιπόν 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture