Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τρία Μονόπρακτα της Πατρινής Νίκης Ορφανού παίζονται στην Αθήνα

Τρία Μονόπρακτα της Πατρινής Νίκης Ορφαν...

Πρόκειται για την παράσταση «Κόκκινο στο δάσος» στο 104 Θέατρο Κέντρου Λόγου και Τέχνης

«Κόκκινο στο δάσος» τιτλοφορείται η παράσταση που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στο χώρο του 104 Θέατρο Κέντρου Λόγου και Τέχνης των εκδόσεων Καστανιώτη στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια στην Αθήνα και έως τις 13 Ιανουαρίου. Το ενδιαφέρον στοιχείο με αυτήν την παράσταση που πρωτοανέβηκε στην Αγγλία στο Poetry Place του Λονδίνου την περασμένη άνοιξη είναι ότι το έργο που ουσιαστικά αποτελείται από τρία μονόπρακτα με θέμα τις σχέσεις, έχει γραφτεί από τη Νίκη Ορφανού δημοσιογράφο που είχε παλιότερα εργαστεί ως πολιτιστική συντάκτρια στην Πατρινή εφημερίδα «Σημερινή» ενώ τα τρία χρόνια δουλεύει στο περιοδικό του Ελληνικού Φεστιβάλ στην Αθήνα.

Η Νίκη Ορφανού που τους τελευταίους μήνες ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία, χαρακτηρίζεται ως μία νέα ελπιδοφόρα ελληνική θεατρική φωνή. Τα τρία μονόπρακτα που παρουσιάζονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. στο 104 Θέατρο Κέντρο Λόγου και Τέχνης είναι το «Τοκ-Τοκ», το «Αίνιγμα της Έμιλι» και το «Κόκκινο στο δάσος». Στο πρώτο μονόπρακτο ένα νεαρό ζευγάρι στέκεται μπροστά σε μια πόρτα. Έχουν έρθει για επίσκεψη στους γονείς της κοπέλας, όμως, στον καυγά που ξεσπά ξαφνικά μεταξύ τους, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

O Αλέξης Αλάτσης

O Αλέξης Αλάτσης

O Αλέξης Αλάτσης

Στο «Αίνιγμα της Έμιλι», ηρωίδα είναι η μικρή Έμιλι που είναι πάντα παρούσα αλλά ποτέ αληθινά εκεί... Ως το αντικείμενο του πόθου των ηλικιωμένων γονιών της, κυριαρχεί στη ζωή και το πνεύμα τους μέσα από ένα παιχνίδι μνήμης και αναπαράστασης.

Στο «Κόκκινο στο δάσος» επίκεντρο του ποιητικού κειμένου είναι η εξαφάνιση ενός παιδιού και η ένοχη σιωπή και θλίψη που δημιουργείται ανάμεσα στο ζευγάρι.

Τα τρία αυτά μονόπρακτα της Νίκης Ορφανού ανέβηκαν στο Λονδίνο στην πρωτότυπη εκδοχή τους στα αγγλικά, αλλά και στο BBC. Έργα της Νίκης Ορφανού έχουν παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Βρετανίας.

Τη σκηνοθεσία, ηχητική επιμέλεια και τους φωτισμούς της παράστασης υπογράφει ο Κωνσταντίνος - Αλέξης Αλάτσης ο οποίος όπως όλοι θυμόμαστε είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Οργανισμού Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006 μετά την αποχώρηση και παραίτηση του Θάνου Μικρούτσικου.

Τα σκηνικά – κουστούμια είναι της Αννέτας Σπανουδάκη και η οργάνωση της παραγωγής της Aνζελίκας Καψαμπέλη.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Γαρμπή, Θάλεια Γρίβα, Βαγγέλης Ντίνος και Άλκηστις Πολυχρόνη.

Να σημειωθεί ότι παράσταση σε σκηνοθεσία του Αλέξη Αλάτση είχαμε δει στην Πάτρα στο Λιθογραφείον τον Μάρτιο του 2010 και επρόκειτο για το «Crave» της Σάρα Κέιν.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture