Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Αλαλούμ με το εορταστικό ωράριο– Μαζεύουν υπογραφές οι έμποροι

Πάτρα: Αλαλούμ με το εορταστικό ωράριο– ...

Καταστηματάρχες του κέντρου διαφωνούν με τις κινήσεις της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις τάξεις των εμπόρων της Πάτρας. Αιτία η διαρροή πληροφοριών, που αποδίδονται σε μέλη της διοίκησης του Συλλόγου, που αφορούν τόσο το χρόνο έναρξης του εορταστικού ωραρίου, όσο και το χρόνο λειτουργίας των καταστημάτων κατά την περίοδο των γιορτών.

Μάλιστα, μερίδα των εμπόρων του κέντρου της πόλης, συγκεντρώνει υπογραφές σε κείμενο στο οποίο εκφράζεται η διαφωνία τους για τις φερόμενες ως αποφάσεις της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι έμποροι διαφωνούν με την πρόταση, που φαίνεται να κερδίζει έδαφος στις τάξεις της διοίκησης του Συλλόγου, το εορταστικό ωράριο να ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου. Και αυτό διότι όπως λένε, υπό τις παρούσες ασφυκτικές συνθήκες στην αγορά, και χωρίς προβολή του νέου ωραρίου εκ μέρους του Εμπορικού, τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά δυο επιπλέον απογεύματα, χωρίς να το γνωρίζουν οι πελάτες.

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους αντιδρώντες θα ήταν καταστροφικό για τις επιχειρήσεις τους. Τώρα μάλιστα, που περιμένουν ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεών τους λόγω των εορταστικών εορτών.

Παράλληλα, τονίζουν ότι σε όλη την Ελλάδα το εορταστικό ωράριο ξεκινά από τις 15 Δεκεμβρίου.

Ενστάσεις διατυπώνουν οι έμποροι και για το ωράριο, αυτό καθ’ εαυτό, καθώς όπως λέγουν η Διοίκηση δεν έχει έλθει ακόμη σε σχετική συμφωνία με το Σύλλογο των Εμποροϋπαλλήλων.

Η κοινή επιστολή των εμπόρων προς τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου έχει ως εξής:

«Mε αφορμή το γεγονός ότι σήμερα Τρίτη, 06.12.2011, συνάδελφός μας τυχαία ενημερώθηκε (μετά από ερώτησή του σε μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου) για το εορταστικό ωράριο, οι έμποροι του κέντρου της πόλης μας μαζεύουμε υπογραφές για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην έναρξή του από τη Δευτέρα 12.12.2011, πράγμα που σημαίνει ότι σε σχέση με σχεδόν όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, εμείς στην Πάτρα θα ανοίξουμε δύο επιπλέον απογεύματα (αυτό της Δευτέρας 12.12.2011 και της Τετάρτης 14.12.2011).

Θεωρούμε ότι στις μέρες που ζει ο “εμπορικός κόσμος” κάτι τέτοιο είναι όχι μόνο περιττό αλλά και για κάποιες επιχειρήσεις μπορεί να γίνει και επιζήμιο!

Επίσης, θεωρούμε “ύποπτο” ότι μέχρι και σήμερα δε μας έχει γνωστοποιηθεί το ωράριο από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τα οποία θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους περισσότερο τις τοπικές επιχειρήσεις που απασχολούν αριθμό προσωπικού μεγαλύτερο του ενός ατόμου...

Πιστεύουμε ότι ακόμα και τώρα θα πρέπει το Δ.Σ. να συμφωνήσει με το εορταστικό ωράριο που θα ισχύει για την Αθήνα, καθώς και για τις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, από την Πέμπτη 15.12.2011, αφού έτσι κι αλλιώς δεν είναι ενημερωμένοι όχι μόνο οι καταστηματάρχες, αλλά ούτε και οι καταναλωτές.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και αποσκοπούμε στη γρήγορη λύση του θέματος»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά