Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κι όμως, κάποιοι επιμένουν σε κομματικά ψηφοδέλτια στο Επιμελητήριο Αχαϊας

Κι όμως, κάποιοι επιμένουν σε κομματικά ...

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Σήμερα το μεσημέρι λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές που θα γίνουν τον άλλο μήνα στο Επιμελητήριο Αχαϊας. Κι όταν μιλάμε για τις Επιμελητηριακές εκλογές μην πάει ο νούς σας σε κάποια μικρή ένωση, αλλά σε έναν φορέα που έχει περίπου 15.000 μέλη!

Οι φετινές εκλογές γίνονται στην πιο δύσκολη περίοδο για τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο, ειδικά για τους μικρομεσαίους που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Επιμελητηρίου.

Τόσο δύσκολη και ρευστή είναι η περίοδος, που είναι αρκετοί αυτοί που ενώ σήμερα έχουν την ιδιότητα του μέλους, έως τις εκλογές του άλλου μήνα θα την έχουν χάσει, αφού θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους.

Κι όμως, μέσα σε αυτό το κλίμα, η κομματική λογική "ζει και βασιλεύει". Ναι, ακόμα και σήμερα διαμορφώνονται ψηφοδέλτια- κάποια, όχι όλα- στη βάση της κομματικής καθαρότητας (!).

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε από τα ψηφοδέλτια που θα κατατεθούν ποιο θα έχει το ...θάρρος (για να μην πούμε θράσσος) να σηκώσει την "παντιέρα" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων βρίσκεται στο σημερινό αδιέξοδο εξ αιτίας των επιλογών αυτών των δύο κομμάτων.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η υπέρβαση από τις κομματικές λογικές εμφανίζεται ως όρος επιβίωσης των μικρομεσαίων. Απομένει να δούμε, πόσοι μικρομεσαΊοι θα το καταλάβουν. Πάντως, από τις κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων κάποιοι δείχνουν αμετανόητα προσκολημμένοι στο κομματικό σύστημα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά