Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το νέο φιλμ των δεινόσαυρων τα κατάφερε: 40.000 εισιτήρια πανελλαδικά και 150 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς

Πάτρα: Το νέο φιλμ των δεινόσαυρων τα κα...

Η ταινία «Jurassic World, Το Βασίλειο έπεσε» προσέλκυσε και αρκετούς σινεφίλ και στην Πάτρα

Μπορεί να μην «έσκισε» ακριβώς στη χώρα μας, αλλά τα πήγε καλά και παρότι βγήκε σε ένα σαββατοκύριακο, στην «καρδιά» των πανελληνίων εξετάσεων, το κοινό ανταποκρίθηκε. Ο λόγος για το «Jurassic World, Το Βασίλειο έπεσε» σε σκηνοθεσία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ως εκτελεστικό παραγωγό, που σε 155 αίθουσες πανελλαδικά (στην Πάτρα σε 2 στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων) πλησίασε το 4ήμερο της πρεμιέρας του, (7-10 Ιουνίου 2018) τα 40.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια έπιασε τα 39.000).

Η προηγούμενη ταινία του 2015 που αν θυμάστε είχε σαρώσει παγκοσμίως είχε ένα λίγο καλύτερο ξεκίνημα. Το «Jurassic World» προ τριετίας, σε σκηνοθεσία Κόλιν Τρεβορόου είχε ξεκινήσει σε 115 αίθουσες με 46.000 εισιτήρια. Να πούμε πως στις ΗΠΑ η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει σε περίπου δέκα μέρες, στις 22 Ιουνίου 2018, ωστόσο όπως είδαμε στο boxofficemojo, το εντυπωσιακό φιλμ ξεκίνησε ήδη την πορεία του σε αρκετές χώρες φτάνοντας τα 150 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Πέρα από τη «χημεία» του Κρις Πρατ και της Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στους ρόλους και πάλι του Όουεν και της Κλερ, το νέο φιλμ έχει ως πλεονεκτήματα την αμείωτη δράση που μάλιστα στο δεύτερο μέρος μεταφέρεται εντός της έπαυλης Λόκγουντ στην Αμερική, τους πραγματικά ολοζώντανους δεινόσαυρους, το φινάλε που σε κάνει να θέλεις να δεις οπωσδήποτε την επόμενη ταινία ενώ η έκπληξη έρχεται και από μία πιτσιρίκα ηρωίδα, την οποία υποδύεται η Ιζαμπέλα Σέρμον.

Υπάρχουν και τουλάχιστον δύο σκηνές που πετάγεσαι από την καρέκλα σου, υπάρχουν και σημεία που συγκινείσαι όπως το βίντεο που δείχνει τον Όουεν και πως πλησιάζει και εκπαιδεύει τον δεινόσαυρο με το όνομα Μπλου ενώ η όλη αρχική δράση με την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί όπου άλλοτε λειτουργούσε το πάρκο αναψυχής με τους «αναγεννημένους» δεινόσαυρους (τα γυρίσματα μάλιστα έγιναν στη Χαβάη) βλέπουμε να συμπίπτει και με την επικαιρότητα, την πραγματική έκρηξη του ηφαιστείου στη Χαβάη αλλά και αυτού στη Γουατεμάλα με τα δεκάδες θύματα.

Σε γενικές γραμμές το νέο φιλμ του franchise των δεινόσαυρων, είναι ένα ψυχαγωγικό Χολυγουντιανό φιλμ που περνάει και τα μηνύματα του περί της ανθρώπινης απληστίας και της ανάγκης σεβασμού όλων των ειδών του ζωικού βασιλείου του πλανήτη (δεν σας λέμε περισσότερα, σας αποκαλύπτουμε μόνο ότι στο υπόγειο της μυστηριώδους έπαυλης Λόκγουντ γίνεται μία δημοπρασία παρουσία ισχυρών επιχειρηματιών της γης). Το καστ περιλαμβάνει και τον Rafe Spall ως κακό της ιστορίας, τον Toby Jones επίσης στην πλευρά των κακών, τον Τζέιμς Κρόμγουελ και την Τζέραλντιν Τσάπλιν, τον Τζεφ Γκόλντμπλαμ από το αρχικό «Jurassic», τον νεαρό μαύρο ηθοποιό Justice Smith, κ.α.

Το φιλμ να προσθέσουμε πως θα παιχθεί από την Πέμπτη 14/6 και έως και την Τετάρτη 20/6/2018 και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, στις 22.30 για όσους αγαπούν τα θερινά σινεμά.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 2 ώρες και 8 λεπτά.

*Στην προβολή όπου παρακολουθήσαμε το φιλμ το περασμένο Σάββατο το βράδυ στα Odeon Veso Mare, είδαμε και πολλά γυμνασιόπαιδα που είχαν πάει παρέες παρέες ν' απολαύσουν την ταινία των δεινόσαυρων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture