Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Mπάσκετ: Νέα ήττα για τον Προμηθέα με 76-80 από τον Κολοσσό στην Πάτρα

Mπάσκετ: Νέα ήττα για τον Προμηθέα με 76...

Για την Α1 Εθνική

Ο Προμηθέας γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά από τον Κολοσσό Ρόδου στην Πάτρα με 76-80, για την 9η αγωνιστική της Basket League. Το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά δεν κατάφερε να παρει την νίκη.

Οι «Προμηθείς» δεν έπαιξαν το μπάσκετ που μας είχαν συνηθίσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και κυνηγούσαν συνεχώς τον αντίπαλό τους στο σκορ. Απέναντί τους βρήκαν μια συγκροτημένη και εύστοχη ομάδα, η οποία υποχρέωσε έτσι τους παίκτες του Μάκη Γιατρά στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Προμηθέας έμεινε έτσι στις 6 νίκες και θα επιδιώξει να φτάσει τα 7 ροζ φ.α. στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα στις 30 Δεκεμβρίου.

Ο Κολοσσός μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ στο παιχνίδι και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του. Παρόλα αυτά, ο Προμηθέας αντέδρασε και ισορρόπησε τον αγώνα.

Η β΄ περίοδος ανήκε στους Ροδίτες, οι οποίοι ξέφυγαν ακόμη και με +10 (34-44), όμως οι «Προμηθείς» με φουλ πίεση στο τελευταίο λεπτό του 10λέπτου μείωσαν το σκορ στο -5 του ημιχρόνου (39-44). Με ένα κρεσέντο του ασταμάτητου Μπρέι, ο Κολοσσός διατήρησε το προβάδισμα και στην γ΄ περίοδο, καταφέρνοντας, μάλιστα, να προηγείται ακόμη και με διψήφιες διαφορές (41-52 στο 23΄ και 54-64 στο 30΄).

Ο Προμηθέας ήταν μεν μαχητικός, όμως του έλειπε η συγκέντρωση στις κρίσιμες στιγμές με αποτέλεσμα να κυνηγάει συνεχώς τον αντίπαλό του. Ο Κολοσσός είχε το προβάδισμα σε όλη την τελευταία περίοδο, όμως ο Προμηθέας ξαναμπήκε στο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Μιλόσεβιτς και με ένα μεγάλο τρίποντο του Λίποβι, ο οποίος μείωσε σε 76-74 στο 1.18΄.

Στην συνέχεια, ο Τζόουνς με 2/2 βολές «έγραψε» το 74-78, ο Μιλόσεβιτς με φόλοου μετά από άστοχο τρίποντο του Γκίκα έκανε το 76-78, για να ακολουθήσει κλέψιμο και κάρφωμα από τον Γκρίφιν στον αιφνιδιασμό, με το οποίο τελείωσε στην ουσία η αναμέτρηση (76-80 στα τελευταία 10'').

Παρά την ήττα, ο κόσμος στήριξε τις προσπάθειες του Προμηθέα και ήταν για μια ακόμη φορά ο 6ος παίκτης της ομάδας του Μάκη Γιατρά. Περίπου 2.000 πατρινοί φίλαθλοι έδωσαν «παρών» στο «Τόφαλος» δημιουργώντας πολύ όμορφη και μπασκετική ατμόσφαιρα.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 39-44 (ημιχ.), 54-64, 76-80.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς) : Λίποβι 8 (2), Γκίκας 8 (2), Σαλούστρος 6 (1), Μιλόσεβιτς 26 (3), Έβανς 5, Τουτζιαράκης 15 (1), Φαγιέ 3 (1), Χολ 5, Ρέλεφορντ, Δημάκος.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 17, Σχίζας 6, Μπρέι 24 (4), Χάρις 10, Ράιτ, Γεωργαλλής, Σταμάτης 9 (1), Μπίλης 3 (1), Τζόουνς 8, Παπαδάκης 3 (1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Ο Προμηθέας έκανε περίπατο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports