Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Mπάσκετ: Σπουδαία και ιστορική νίκη στην πρεμιέρα για τον Προμηθέα - Επικράτησε με 79-73 του ΠΑΟΚ

Mπάσκετ: Σπουδαία και ιστορική νίκη στην...

Δυναμικό ξεκίνημα για την πατρινή ομάδα

Ο Προμηθέας ξεκίνησε με το "δεξί" τις υποχρεώσεις του στο μεγάλο πρωτάθλημα, όπου επικράτησε με 79-73 του ΠΑΟΚ, στην Πυλαία στην πρεμιέρα της Α1 Εθνικής μπάσκετ των ανδρών. Οι Πατρινοί είχαν από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να μειώσουν στην τρίτη περίοδο οι αθλητές του Γιατρά έδειξαν χαρακτήρα και κέρδισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τον ΠΑΟΚ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, όπου το παιχνίδι άρχισε με καλό ρυθμό και για τις δύο ομάδες και έτσι έπειτα από πέντε λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 13-7 παίρνοντας μάλιστα έξι πόντους από τον Δημήτρη Κατσίβελη που φόρεσε τα ασπρόμαυρα μετά από μία μόνο προπόνηση με τη νέα του ομάδα και άρχισε στην 5άδα της. Η είσοδος των Λίποβι και Σαλούστρου σε ένα ψηλότερο σχήμα επέτρεψε στον Προμηθέα να μειώσει και να προσπεράσει με 17-15 στο 8΄. Στο τέλος της πρώτης περιόδου μάλιστα ήταν μπροστά με έξι πόντους (17-23).

Οι φιλοξενούμενοι με τον Ρέλεφορντ να δημιουργεί και τον Φαγιέ κατά κύριο λόγο να τους δίνει σκορ συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης και μάλιστα στο 13΄ βρέθηκαν μπροστά με 12 (18-30). Ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρό έλλειμμα συγκέντρωσης και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο ενώ ο Προμηθέας μέσα από την άμυνα του έβρισκε ευκαιρίες και στο ανοιχτό γήπεδο. Έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 (22-38 στο 15΄ και 24-40 στο 19΄). Στα μισά του δρόμου η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε σημαντικό προβάδισμα (26-42).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι τα μισά της 3ης περίοδο αφού παρότι ο ΠΑΟΚ βρήκε πιο εύκολα σκορ στην επίθεση, στην άμυνα ήταν αδύνατο να χαλάσει το παιχνίδι του Προμηθέα που στο 24΄ ήταν μπροστά με 21 (36-57). Σε εκείνο το σημείο όμως άλλαξε άρδην η κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο πιεστικός και με ηγέτες τους Τρις, Τζόουνς και Κλάσεν “έτρεξε” σερί 23-5 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (59-62). Σε αυτό το διάστημα ο Δικέφαλος είχε 10/11 δίποντα.

Ο Προμηθέας όμως με τον Λίποβι και τον Ρέλεφορντ να κάνουν εξαιρετική δουλειά στην επίθεση και τον Έβανς πανταχού παρόντα, κατάφερε να πάρει ξανά τον έλεγχο της κατάστασης παρότι στις αρχές της 4ης περιόδου ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά με 62-61. Οι φιλοξενούμενοι με περισσότερη ενέργεια και “καθαρό” μυαλό πήραν ξανά “κεφάλι” και έφτασαν στην επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 26-42, 59-62, 73-79.

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ντίλαρντ, Κλάσεν 17, Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 2, Καρράς, Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 1, Ζάρας 11 (1), Καραμανώλης, Κατσίβελης 9 (1), Τζόουνς 19 (3), Τρις 12

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Μάκης Γιατράς): Λίποβι 15 (1), Τουντζιαράκης, Εβανς 11, Σκούφης, Γκίκας 7 (1), Φαγιέ 18 (4), Ρέλεφορντ 11 (2), Δημάκος, Σαλούστρος 15 (1),  Μιλόσεβιτς 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Ο Προμηθέας Πάτρας στην Ευρωλίγκα των εφήβων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports