Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Ο Προμηθέας Πάτρας στην Ευρωλίγκα των εφήβων

Μπάσκετ: Ο Προμηθέας Πάτρας στην Ευρωλίγ...

Μαζί με τον Ολυμπιακό

Ιστορικές στιγμές θα ζήσει το πατραϊκό μπάσκετ, καθώς η Εφηβική ομάδα (U18) του Προμηθέα Πάτρας θα συμμετάσχει στην «Ευρωλίγκα των μικρών» (Euroleague Basketball Next Generation Tournament), που τα τελευταία χρόνια φέρει το όνομα Adidas Next Generation Tournament. Το συγκεκριμένο τουρνουά διοργανώνεται από την Ευρωλίγκα και συμμετέχουν σ’ αυτό οι καλύτερες ευρωπαϊκές Εφηβικές (U18) ομάδες.

Το Adidas Next Generation Tournament διεξάγεται στην Α΄ φάση σε τέσσερις ομίλους ((Οσπιταλέτ, Κάουνας, Μόναχο και Βελιγράδι), με την πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας του καθενός να προκρίνεται στο φάιναλ-φορ, που διεξάγεται στον ίδιο τόπο με το αντίστοιχο των ανδρών (φέτος θα γίνει στο Βελιγράδι).

Η ομάδα του Προμηθέα θα συμμετάσχει στον όμιλο που θα διεξαχθεί στην Οσπιταλέτ της Ισπανίας (L'Hospitalet, μια πόλη νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης) από 5 ως 7 Ιανουαρίου 2018. Αντίπαλοι του Προμηθέα θα είναι οι ισπανικές Μπαρτσελόνα, Μπανταλόνα, Γκραν Κανάρια, Τόρονς Λα Χοσπιτάλε και Ουνικάχα Μάλαγα, η γαλλική Βιλερμπάν και η ιταλική Βίρτους Μπολόνια.

Έτσι, οι αθλητές της πατρινής ομάδας (πολλοί εκ των οποίων είναι διεθνείς με τις «μικρές» Εθνικές) θα έχουν την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις, εκπροσωπώντας, παράλληλα, την Πάτρα, αλλά και όλη την Ελλάδα σε μια διοργάνωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Οι αθλητές της Εφηβικής ομάδας του Προμηθέα Πάτρας συμμετέχουν στο πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με τίτλο «ΝΟΥΣ», που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό να συνδυάσουν και τα δύο αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωταθλητές οι έφηβοι του Προμηθέα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports