Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Κρίσιμο παιχνίδι για την Εθνική γυναικών το σημερινό με την Αυστραλία

Πόλο: Κρίσιμο παιχνίδι για την Εθνική γυ...

Θέλει νίκη και με διαφορά

Tο κρισιμότερο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης δίνει σήμερα, η Eθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, στο φινάλε της Α΄ φάσης της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει την Αυστραλία του τέως ομοσπονδιακού τεχνικού, Σάκη Κεχαγιά, σε μία αναμέτρηση από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί η θέση που θα καταλάβει η ελληνική ομάδα στον Δ΄ όμιλο και -σε μεγάλο βαθμό- η τύχη της στη συνέχεια του τουρνουά.

Οι πιθανότητες είναι σε βάρος της εθνικής, υπό την έννοια ότι με ήττα, ισοπαλία ή ακόμη και νίκη με ένα γκολ διαφορά (θεωρώντας ως δεδομένη τη νίκη της Ρωσίας επί του Καζακστάν), μένει τρίτη. Στην περίπτωση αυτή, η ομάδα του Γιώργου Μορφέση θα χρειαστεί να δώσει το Σάββατο ένα πολύ δύσκολο χιαστί παιχνίδι, απέναντι στον ηττημένο της αυριανής αναμέτρησης της Ουγγαρίας με την Ολλανδία, προκειμένου να προκριθεί στην οκτάδα, όπου θα περιμένει -κατά πάσα πιθανότητα- η «ασημένια» Ολυμπιονίκης Ιταλία.

Αν η «γαλανόλευκη» νικήσει αύριο με δύο γκολ διαφορά, τερματίζει δεύτερη στον όμιλο, πίσω από την Αυστραλία, εξασφαλίζει ένα εύκολο χιαστί (με το νικητή του αυριανού αγώνα Γαλλία-Ιαπωνία), αλλά μετά πέφτει πάνω στις ανίκητες ΗΠΑ. Υπάρχει όμως και το «παράθυρο» της πρώτης θέσης στον όμιλο, που θα επιτευχθεί αν η εθνική επικρατήσει των «στίνγκερς» με διαφορά τουλάχιστον τριών τερμάτων.

Σε αυτό το ιδανικό -αν και ρεαλιστικά δύσκολο- σενάριο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά, όπου μάλλον θα βρει απέναντί του την Ισπανία.

Η Αυστραλία αποτελεί μία από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις της γυναικείας υδατοσφαίρισης, με έναν Ολυμπιακό και έναν παγκόσμιο τίτλο.

Στη Βουδαπέστη εμφανίζεται ριζικά ανανεωμένη και στα φιλικά προετοιμασίας, καθώς και στο World League έδειχνε πολύ προβληματική εικόνα (η εθνική τη νίκησε 11-7 στο τουρνουά του Κουνσάν, στα τέλη Μαϊου), όμως «έδειξε τα δόντια της» χθες, πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη με 8-5 επί της Ρωσίας.

Ο Σάκης Κεχαγιάς, που θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον φίλο και επί σειρά ετών συνεργάτη του, Γιώργο Μορφέση, προσπαθεί να περάσει στοιχεία του ευρωπαϊκού πόλο στις «στίνγκερς», που παραδοσιακά βασίζονται στη δύναμη, τα φυσικά προσόντα και το συνεχές κολύμπι.

Η προϊστορία με την Αυστραλία είναι αρνητική για την εθνική, που σε 49 αγώνες μετράει 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 33 ήττες.

Αντίθετα, στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα υπάρχει ισορροπία, με τις δύο ομάδες να έχουν πανηγυρίσει από τρεις νίκες.

Κανονικά συνεχίζονται σήμερα και τα αγωνίσματα της συγχρονισμένης κολύμβησης, με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου να μετέχουν στις 12 το μεσημέρι στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου, έχοντας περάσει ως όγδοες από τον χθεσινό προκριματικό.

Στις 8 μ.μ. εξάλλου θα διεξαχθεί ο προκριματικός του κόμπο, με τη συμμετοχή 16 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι δώδεκα πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο αγώνισμα αυτό δεν μετέχει η Ρωσία, οπότε το χρυσό μετάλλιο είναι «ανοιχτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλο: Πρώτη νίκη για την Εθνική γυναικών

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports