Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Mπάσκετ: Με ηγέτη τον Καλάθη έκανε το 1-0 ο Παναθηναϊκός

Mπάσκετ: Με ηγέτη τον Καλάθη έκανε το 1-...

Επί της ΑΕΚ για τα πλέι οφ

Με ηγέτη τον Νικ Καλάθη (23 πόντοι και 5 ασίστ) ο Παναθηναϊκός επικράτησε ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ (80-70) και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ της STOIXIMAN.GR Basket League. Οι «πράσινοι» έβαλαν τις βάσεις της νίκης τους, στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν με πολύ πιεστική άμυνα, τον Καλάθη να σκοράρει 8 πόντους και επιμέρους σκορ 25-11 ανέτρεψαν την υπέρ της Ένωσης διαφορά των 4 πόντων του πρώτο ημίχρονου (39-35), και προηγήθηκαν με 10 (60-50).

Τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Superfoods ακολούθησαν σε απόδοση οι Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με νταμπλ νταμπλ (11 πόντοι και 11 ριμπάουντ).

Ο Παναθηναϊκός Superfoods άρχισε καλύτερα την αναμέτρηση, έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και από την άμυνα βρήκε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και επιθετικό ρυθμό. Με 11 πόντους του Κρις Σίνγκλετον προηγήθηκε με 21-9 με 2’ και 22’’ να απομένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η ΑΕΚ μέχρι εκείνο το διάστημα είχε 1/9 τρίποντα. Στην συνέχεια βρήκε αρχικά πόντους μέσα από την ρακέτα από τον Δημήτρη Μαυροειδή και σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα από τον Μπραντ Νιούλεϊ και από τον Μάικλ Ντίξον, που σκόραρε δύο φορές. Έτσι με επιμέρους σκορ 14-2 σε διάστημα πεντέμιση λεπτών, προσπέρασε με 27-25 στο 14’.

Με νέο τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα, η Ένωση προηγήθηκε με 32-29, με 2’ και 45’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με κάρφωμα και δύο βολές του Γιάννη Μπουρούση, οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα (35-34), 1’ και 32’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους, το οποίο, ωστόσο, ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (39-35) ύστερα από καλάθι του Ντόνι ΜακΓκραθ και σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Σάκοτα.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασε την πίεση στην άμυνα του, πίεσε ακόμη και σε όλο το γήπεδο, σταμάτησε την καλή κυκλοφορία της μπάλας της Ένωσης και βρήκε ρυθμό στην επίθεση πετυχαίνοντας πολλούς πόντους μέσα από την ρακέτα.

Με επιμέρους σκορ 16-6 από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με οκτώ πόντους του Νικ Καλάθη και έξι του Τζέιμς Φελντέιν, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 51-45, 3’ και 33’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου.

Με σερί 7-0 σε διάστημα δύο λεπτών με τρεις πόντους του Γιάννη Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός Superfoods ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (58-48), με 55’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου. Στο +10 (60-50) τελείωσαν οι «πράσινοι» την τρίτη περίοδο, στην οποία το υπέρ τους επιμέρους σκορ ήταν 25-11.

Η διαφορά ανέβηκε στους 12 (62-50) στα πρώτα δευτερόλεπτα του τέταρτου δεκάλεπτου με δύο βολές του Μάικ Τζέιμς.

Με την άμυνα ζώνης, καλάθι του Μάικλ Ντίξον και τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα, η ΑΕΚ προσπάθησε να αντεπιτεθεί και μείωσε στους έξι (72-66), με 4’ και 16’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης, αλλά οι «πράσινοι» με σερί 8-0 με έξι πόντους του Μάικ Τζέιμς και ένα καλάθι του Καλάθη, προηγήθηκαν με 14 (80-66) στο 39’ και «κλείδωσαν» την πρώτη νίκη τους στην σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγραψε ιστορία το τμήμα μπάσκετ της ΝΕΠ

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports