Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Καράτε: Λάμψη αστέρων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών, γυναικών

Καράτε: Λάμψη αστέρων στο πανελλήνιο πρω...

Την Κυριακή 5 Μαρτίου στην Πετρούπολη

Τα φώτα του ελληνικού καράτε και των μαχητικών σπορ την Κυριακή, είναι στραμμένα στην Πετρούπολη όπου διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών. Είναι η πρώτη φορά που οι πρωταθλητές μας θα συμμετάσχουν στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση μετά την οριστικοποίηση της εισαγωγής του καράτε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μία από τις θετικές συνέπειες είναι η αύξηση του ανταγωνισμού, καθώς τους τελευταίους 12 μήνες αθλητές και αθλήτριες δίνουν το 100% ώστε να κρατήσουν το ελληνικό καράτε σε υψηλό επίπεδο στα τατάμι όλου του κόσμου. Και τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά.

Έτσι, την Κυριακή στην Πετρούπολη το «παρών» θα δώσουν οι κορυφαίοι, μεταξύ των οποίων (με τη σειρά που διακρίνονται στη φωτό) οι δύο «μεγάλες κυρίες» του Κούμιτε, Ελενα Χατζηλιάδου (+68κ.), Βίκυ Πανετσίδου (-68κ.), ο απόλυτος κυρίαρχος των -84κ. Γιώργος Τζάνος, το «νέο αίμα» Νίκος Κοσμάς (-75κ.), Διονύσης Ξένος (-67κ.) και ο «F16» Νίκος Γιδάκος (-67κ.).

Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Σπύρου Μαργαριτόπουλου (+84κ.), της Χριστίνας Καβακοπούλου (-50κ.), της Αλεξάνδρας Παππά (-55κ.) και φυσικά της Τζωρτζίνας Ξένου που ήδη θεωρείται παγκόσμια κλάση στο Κάτα.

Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 10πμ της Κυριακή στο κλειστό «Νίκος Παξιμαδάς» της Πετρούπολης. Οι τελικοί όλων των κατηγοριών είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 18:00.

Θυμίζουμε πως υπάρχει μία κατηγορία στο κάτα ανδρών & γυναικών και από πέντε στο Κούμιτε. Αναλυτικά:

Κούμιτε ανδρών:  -60, -67, -75, -84, +84

Κούμιτε Γυναικών: -50, -55, -61, -68, +68

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καράτε: «Χάλκινη» η Νίκα στο Ευρωπαϊκό καράτε

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports