Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Μια ανάσα από την κορυφή ο Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Μια ανάσα από την κορυφή ο Ολυμπιακός

Παίζει σήμερα με Μπαρτσελόνα

Αντάμωση παλιών γνώριμων και προσπάθεια επιστροφής στα θετικά αποτελέσματα περιλαμβάνει για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό η 17η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague, η οποία θα διεξαχθεί απόψε και αύριο. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν μία... ανάσα από την κορυφή της κατάταξης.

Mετά τις τρεις διαδοχικές ήττες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στοχεύουν σε ένα σπουδαίο «διπλό» απόψε (22:00) στη Βαρκελώνη, απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι Πειραιώτες έχουν πανηγυρίσει επτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της διοργάνωσης, προέρχονται από νέο θρίαμβο στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» και θέλουν απέναντι στην ομάδα που έχει προπονητή τον άνθρωπο που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της Euroleague του 2013 να δώσουν συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Βέβαια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι ο μόνος που θα ανταμώσει με την παλιά του ομάδα, καθώς το ίδιο θα συμβεί για τον Στράτο Περπέρογλου (δεν θα αγωνιστεί γιατί είναι τραυματίας), τον Τζόι Ντόρσεϊ, αλλά και τον Κώστα Παπανικολάου που είχε θητεύσει στην Μπαρτσελόνα πριν φύγει για το ΝΒΑ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν υπολογίζει τον Βασίλη Σπανούλη, καθώς ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στον προσαγωγό και έμεινε εκτός αποστολής. Την ίδια στιγμή, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος υπέστη κάκωση μαλακών μορίων στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Κύμη, θα αγωνιστεί κανονικά.

Αύριο, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προέρχεται από δύο σερί ήττες (Ούνιξ και Ολυμπιακό), θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την έδρα του, απέναντι στην Αναντολού Εφές, προκειμένου να κάνει ακόμη ένα βήμα για την εξασφάλιση μίας θέσης στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου η τουρκική ομάδα είχε χρειαστεί δύο παρατάσεις για να κάμψει στην έδρα της την αντίσταση των «πράσινων», οι οποίοι όμως θα πρέπει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ να δώσουν μεγάλη μάχη στον έλεγχο των επιθετικών ριμπάουντ, ένας τομέας που αποτελεί το μεγάλο όπλο της Αναντολού στη φετινή Euroleague.

To πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Euroleague, έχει ως εξής:

Πέμπτη (12/1)

Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)           22:00

Παρασκευή (3/1)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)      21:45

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωλίγκα: "Αυτοκτονία" του Παναθηναϊκού στο Καζάν

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports